Haberler

Kardeşini Avrupa Şampiyonasına Hazırlıyor

Atıcılık Federasyonu Milli Antrenörü Abdurrahman Akgün, sporcu kardeşi Ömer ile Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor.

Milli takım antrenörü Akgün, kardeşi Ömer ile 2-8 Mart'ta Hollanda'nın Arnhem kentinde yapılacak Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Milli sporcu Ömer Akgün, yaptığı açıklamada, çalışmalarını Diyarbakır Atış Poligonunda antrenörü ve aynı zamanda ağabeyi Abdurrahman Akgün nezaretinde gerçekleştirdiğini belirtti.

Hedefinin şampiyonada ilk 3'e girmek olduğunu ifade eden Akgün, Türkiye'ye madalya ile dönme başarısı göstereceğini kaydetti.

Antrenörünün ağabeyi olmasının farklı ama çok güzel olduğunu dile getiren Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çalışmalarımı ağabeyimin nezaretinde yapmam güzel bir duygu. Benimle yakından ilgileniyor. Eksiklerimi ve yanlışlarımı çekinmeden söylüyor. Antrenmanlarımı aksattığım da tepki gösteriyor. Ama tüm tepkisi ve kızgınlığının benim başarım için olduğunu biliyorum. Elde ettiğim başarılarda ağabeyimin katkısı çok büyük."

Milli takım antrenörü Abdurrahman Akgün de Ömer'in kardeşi olmasının duygusal açıdan güzel olduğunu ancak hiçbir zaman ona kardeşi olduğu için imtiyaz tanımadığını söyledi.

"Sporda torpil olmaz" diyen Akgün, şöyle konuştu:

"Yetenekli olmayan birine verilecek emek anlamsızdır. Eğer bir sporcuda cevher varsa zaten gerisi gelir. Yoksa ne yaparsanız yapın verdiğiniz emek boşa gitmiş olur. Bu nedenle sporda yapılacak torpilin anlamı yoktur. Çok sayıda sporcu idmana gelmekten imtina ederken, Ömer günde çift idman yaptı. Büyük özverilerde bulundu, emeğinin karşılığını aldı. Son yılların en başarılı atıcıları arasında bulunuyor. Bunun karşılığında Türkiye rekoru kırdı ve defalarca milli takıma seçildi."

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Akgün Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title