Haberler

Kardeş Ülkeler, Nevruz Bayramı'nı Keçiören'de Kutladı

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY'un işbirliğiyle düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliği kardeş ülkeleri bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY'un işbirliğiyle düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliği kardeş ülkeleri bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye ve TÜRKSOY'un işbirliğiyle düzenlenen Nevruz Bahar Bayramı hakkında bilgi verildi.

Buna göre Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Gagavuz Kültür Bakanı Vasilisa Petrovice, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve AK Parti Keçiören Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırgızistan, Türkmenistan, Gagavuz, Makedonya, Azerbaycan, Moğolistan ve Kazakistan'dan gelen konuk sanatçıların da sahne aldığı etkinlikte Karadeniz folklor ekibi horon gösterisi ile izleyenlerin karşısına çıktı.

Törende bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "yenilenme, doğanın yeniden canlanması, yeniden hayata başlama" anlamına gelen Nevruz'un Anadolu'da uzun yıllardır birlik, beraberlik ve mutluluk içerisinde kutlandığını belirterek şunları söyledi:

"Gönül coğrafyamızda geniş bir yelpazeye sahibiz. Çin Seddi'nden Adriyatik'e kadar gönül coğrafyamızda birçok dost ülke var. Bu ülkeler de Türkiye'yi yakından takip ediyorlar. Terörle mücadelemizde hepsi yanımızda olduklarını ifade ettiler. Bu destek bizi mutlu etti. Bir kez daha bütün ülkelerin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

Türkiye'nin terör saldırılarında verdiği şehitlerin acısını paylaştığına işaret eden Kaseinov ise, "Yüzlerce ailenin sevdiklerini kaybetmesine yanıyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinlikle amacımız kesinlikle eğlenmek değildir, kardeşliğimizi ve birliğimizi vurgulamaktır. 25 yıl önce hayal dahi edemeyeceğimiz bu kutlama, bağımsız Türk cumhuriyetleri sayesinde gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve protokoldeki isimler, konuklarla birlikte seslendirilen Nevruz şarkısına eşlik etti. Gösteri Merkezi'nin bahçesinde yakılan Nevruz ateşinin üzerinden de atlayan konuklara, Özbek pilavı ve ayran ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Bahar Bayramı Mustafa Ak Keçiören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title