Haberler

Kardeş Türküler ve Filistinli Reem Kelani Aynı Sahnede

Güncelleme:

Kardeş Türküler ve Filistin müziğinin modern yorumcusu Reem Kelani 26 Nisan'da TİM Maslak Show Center'da muhteşem bir konser verecek.

Boğaziçi Üniversitesi'nden yola çıktıklarından bu yana 21 yıl geçen Kardeş Türküler, 21 yıldır "halkların kardeşliği"ne yaptıkları müzikal vurguyla Anadolu, Mezopotamya, Trakya ve Kafkasların halk şarkılarını seslendiriyor. Kardeş Türküler Maslak TİM Center'da vereceği konserde de çok kültürlü bir coğrafyada birlikte barış içinde yaşama umudunu sahneye taşıyacak.

Konserde Alevi deyişlerini, Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Rumca, Lazca şarkıları, Balkan, Süryani melodilerini seslendirecek olan Kardeş Türküler'e kuşağının en önemli Arap kadın vokallerinden Reem Kelani eşlik edecek. "Sprinting Gazelle" (Koşan Ceylan) adlı albümündeki anavatan ve diaspora konulu Filistin şarkılarıyla hem müzikal hem de entelektüel içeriğiyle tüm dünyanın takdirini kazanan Kelani, konserlerinin yanısıra Arap müziği üzerine dersler veren bir öğretim üyesi ve yayıncı. Reem Kelani konserde Zourouni!, Ya Tali'een 'al-Jabal, Oy Mamo, Yallah Şoför, Ah! Ya Reem al-Ghuzlaan, Furaqiyyaat adlı şarkıları seslendirecek. Reem Kelani Türkiye'deki konserinin ardından Bergen Filarmoni Orkestrası ile birlikte Norveç'te bir konser verecek.

Kardeş Türküler konserinde şarkıların yanısıra dans ve beden perküsyonu gösterisi de yer alacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kardeş Türküler Filistin Maslak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title