Haberler

Kardeş Şehirlere" Fetö Uyarısı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentin "kardeş şehirlerinin" belediye başkanlarına Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda mektup yazarak uyarıda bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentin "kardeş şehirlerinin" belediye başkanlarına Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda mektup yazarak uyarıda bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Kayseri'nin kardeş şehirleri Amerika'nın Kuzey Carolina eyaleti, Kamerun'un Maroua, Tunus'un Nabeul, Almanya'nın Saarbrücken, Rusya'nın Kabartay Balkar Cumhuriyeti'nin Nalçik, Bosna Hersek'in Mostar, Fransa'nın Strasbourg, Güney Kore'nin Yong-in, Bosna Hersek'in Gorajde, Almanya'nın Krefeld, Kazakistan'ın Pavlodar ve Macaristan'ın Miskolc şehirlerinin belediye başkanlarına mektup gönderdi.

Çelik mektubunda Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz sürecini anlattı ve terör örgütünün, varlık gösterdiği tüm ülkeler için tehdit olduğunu vurguladı. Çelik, bu uyarıların dikkate alınmaması halinde kardeş şehirlerin de FETÖ tehdidi altında bulunduğunu belirtti.

FETÖ'nün ne denli tehlikeli olabileceğini 15 Temmuz'da gösterdiğine dikkati çeken Çelik, mektubunda şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz'da ülkemiz 40 yıl kendilerini gizleyen hain bir terör örgütünün darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Uçaklarla milli irademizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış, milletimizin üzerine tanklar sürülmüş, helikopterlerle ateş açılmış, halkımızın yüzde 52'sinin oyu ile seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunulmuştur. Hain darbe girişimi nedeniyle 242 vatandaşımız şehit edilmiş, binlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Hain girişim, devletimiz yöneticilerinin dirayeti, milletimizin meydanlara inerek gösterdiği kahramanlık sayesinde önlenmiştir. Mektupta, Ancak sizin ülkeniz de dahil olmak üzere dünyadaki diğer ülkeler bu ve benzeri örgütlerin tehditleri altındadır. FETÖ, varlık gösterdiği 170 ülke için açık bir tehdittir."

Mektupta, terör örgütünün sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı boyunduruğu altına almak isteyen bir sapkınlık içerisinde olduğuna işaret eden Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim, diyalog, hoşgörü gibi eylem ve söylemlerin altındaki hain emel, bulundukları toplumu etkilemek, devlet kurumlarına sızmak ve ekonomik kaynaklara hakim olmaktır. FETÖ'nün ne denli tehlikeli olduğu ülkemizin yaşadıkları ile ortaya çıkmıştır. Yaşadığımız acı tecrübe ile siz kardeşlerimizi, kendi güvenliğiniz ve ülkenizin geleceği için Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı gerekli önlemleri süratle almanız konusunda uyarıyorum. Bugün gerekli mücadeleyi göstermez ve hain örgütün faaliyetlerine son vermezseniz yarın bizlerin yaşadığı acıları yaşamanız kaçınılmaz olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çelik Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title