Haberler

Kardeş Şehirler Ankara'da Buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Moğolistan’dan kardeş şehri olan Ulan Batur temsilcileri ile Ankara’da bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Moğolistan'dan kardeş şehri olan Ulan Batur temsilcileri ile Ankara'da bir araya geldi. İki kent arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hususunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

"Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Moğolistan Belediye Başkanları organizasyonunu İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirildi. Moğolistan yerel yöneticilerinden oluşan 20 kişilik heyet Türkiye'ye çıkarma yaptı.

Moğolistan Yerel Yönetimler Birliği Genel Sekreteri Tserendulam Shagdarsurem, ülkelerinde kentleşmenin beraberinde getirdiği sorunlara dikkat çekerek, "Katıldığımız bu program ile İstanbul ve Ankara'da yürütülen çalışmaları yerinde görme fırsatımız oldu. Bu alandaki bilgi ve tecrübelerden faydalanacağımız için çok memnunuz. Tecrübe paylaşımı için doğru yerde olduğumuzu biliyorum" şeklinde konuştu.

Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde "Kardeş Şehirler Buluşması" konseptiyle düzenlenen geceye tüm belediyeler katılım gösterdi. Organizasyon kapsamında Düzce Belediyesi ile Sainshand Belediyesi arasında "Kardeş Şehir Protokolü İmza Töreni" de gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Moğolistan Yerel Yönetimler Birliği Genel Sekreteri Tserendulam Shagdarsurem'a Gaziantep'e özgü kutnu kumaş hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Moğolistan İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title