Haberler

Kardeş Şehir Öğrencileri Balıkesir'de

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin kardeş okul projesi kapsamında kardeş şehir Schwabisch Hall’den gelen 9 öğrenciyi ağırladı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nin kardeş okul projesi kapsamında kardeş şehir Schwabisch Hall'den gelen 9 öğrenciyi ağırladı.

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kardeş okul projesi kapsamında Balıkesir'i ziyaret eden Almanya Schwabisch Hall'den gelen 9 öğrenci ve evlerinde kaldıkları Balıkesirli öğrenciler, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın konuğu oldu. Öğrencilerle birlikte yemek yiyen Başkan Yılmaz, daha sonra misafirleri makamında ağırladı. Proje ile ilgili bilgi alan Başkan Yılmaz, öğrencilerin Balıkesir ile ilgili düşüncelerini dinledi. Almanya'dan gelen öğrencilerle İngilizce konuşan Başkan Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür faaliyetlerin Balıkesir açısından önemli olduğunu etti. Yılmaz, öğrencilerle makamında bir süre sohbet etti.

Farklı kültürleri tanımak ve yabancı dil öğrenmek maksadıyla hayata geçirilen kardeş okul projesine dahil olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri, Almanya'dan gelen arkadaşlarını evlerinde ağırladıklarını kaydetti. Öğrenciler, projeye Karesi Belediyesi'nin kardeş şehri Schwabisch Hall'den başlatmanın kendileri için daha anlamlı olduğunu ifade etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title