Haberler

Kardeş Şehir Jarojin Heyeti Korkuteli'nde

Antalya'nın Korkuteli ilçesinin Polonya'daki kardeş şehri Jarocin'den bir heyet Korkuteli'ni ziyaret etti.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinin Polonya'daki kardeş şehri Jarocin'den bir heyet Korkuteli'ni ziyaret etti.

Beş yıl önce Korkuteli Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalayan Polonya'nın Jarocin şehrinden gelen heyette Belediye Başkanı Stanislaw Martuzalski, öğretmen eşi Malgora Martuzalska, Ticaret Odası Başkanı Zbigniew Martuzalski, öğretmen eşi İzabella Martuzalska, Avrupa Türk İşadamları Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin, ATİK Avrupa Başkan Yardımcısı Ryszard Hecka, eşi Arkeolog Malgorzata Suszka-Hecka, ATİK üyesi Arletta Adamcak ve eşi öğretmen Thomas Adamcak yer aldı.

Korkuteli Belediyesi'ne gelen heyeti Belediye Başkanı Hasan Gökce, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Önal, Asım Tekin, Mehmet Kılınç ve Adnan Demir karşıladı. Başkan Hasan Gökce, kardeş şehir Jarocin heyetini Korkuteli'nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Davetimizi kırmayıp, kilometrelerce uzaktan buraya kadar gelen kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Polonya halkı ile tarihten gelen dostluğumuzu ve birkaç yıl önce atılmış olan kardeş şehir dostluğumuzu bu tür ziyaretlerle pekiştirmek istiyoruz. Bundan sonra her türlü ilişkilerimizi hızlı bir şekilde geliştirmeyi umut ediyoruz. Kardeş şehrimize buradan sağlayabileceğimiz her türlü katkıya hazırız" dedi.

Jarocin Belediye Başkanı Stanislaw Martuzalski ise, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce'ye daveti nedeniyle teşekkür ederek, "İki kardeş belediye arasında belki yüzlerce kilometre var ama bizler bu uzak mesafeyi sık sık bir araya gelerek kısaltabiliriz. Bizim için özellikle genç nesil çok önemli. İlk etapta bir protokol ile şehirlerimizdeki okulları kardeş okul yaparak işbirliği sağlayabiliriz. Ayrıca yine kendi aramızda kültürel, sosyal, ekonomik ve sportif iş birliği sağlayabiliriz. Buradaki asıl amacımız Avrupa Birliği tarafından sağlanan hibelerle her iki kardeş şehir için yatırım imkanlarını hayata geçirmek olmalıdır. Ayrıca yine sportif olarak ortak faaliyetler düzenleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kısa adı ATİK olan Avrupa Türkiye İşadamları Konseyi Başkanı Aziz Şahin ise, her iki kardeş şehirde bazı yenilikler olması gerektiğini ifade ederek, "Öncelikle her iki Belediye binasında da karşılıklı olarak kardeş Belediyenin logolarının bulunmasını önemsiyoruz. Ayrıca her iki şehirde, bir cadde veya sokağa kardeş şehrin isminin verilmesi konusunda ortak görüş bekliyoruz. Bunun yanında iki şehirdeki engelliler için ortak iş birliğinin gerektiğine inanıyoruz. Karşılıklı e postalar ile en azından bayramlarımızda bir araya gelebilmeyi umuyoruz" dedi.

Ziyarette konuklara çeşitli hediyeler verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Şahin Korkuteli Antalya Polonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title