Haberler

Kardeş Şehir Celalabat'la Yapılan Ortak Çalışma Sona Erdi

Güncelleme:

Tarsus Belediyesi ile Kardeş Şehir Celalabat Belediyesi arasında Türkiye'deki belediyecilik ve belediye sistemlerinin öğrenilerek Orta Asya'daki kardeş şehirlerde de uygulanması amacıyla başlatılan ortak çalışma sona erdi.

Tarsus Belediyesi'nde düzenlenen çalışmada kardeş şehir Celalabat'tan gelen bürokrat ve yöneticiler 1 ay boyunca staj gördüler ve uygulamalı ortak çalışma projesi içerisinde belediyeciliği ve belediye sistemlerini öğrendiler.

Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Bölge Temsilcisi Seyfettin Sindar koordinesinde yapılan çalışmalara Kırgızistan'da bulunan Kardeş Şehir Celalabat'tan gelen 6 Belediye meclis üyesi ve 5 daire müdürü katıldı.

Kardeş şehir Celalabat'tan gelen siz sevgili kardeşlerimizi aramızda görmekten ve birlikte çalışmadan son derece mutlu olduk. Diyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ' Bu çalışmalarda Türk yurtları arasında bu tür ilişkilerin kurulması bu geliş gidişlerin sağlanması mutlaka iki ülke arasındaki diyalogu da geliştirecektir. Belediyelerimiz arasındaki bu ilişkiler inşallah zamanla ülkelerimiz arasındaki ilişkiye dönüşür. İnşallah bu sıcaklık, bu kardeşlik, bu birlik beraberlik daha da gelişerek devam eder. Biz bunu daha da ileriye götürerek mahalleler arasında, köyler, okullar arasında da kardeşlik ilişkileri oluşsun istiyoruz. Sizler belediyecilik konusunda burada bazı şeyler öğrendiniz bizler başka konularda sizlerden bir şeyler öğrendik. Bu birlik ve beraberlik giderek daha da büyüsün gelişsin istiyoruz. Kardeş şehir Celalabat'a ve Kırgızistan'a bizden sevgiler ve selamlar götürün.' Şeklinde konuştu.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda Tarsus Belediye Başkan Vekili Şerife Hasoğlu ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan Tarsus'tan ayrılan Celalabat'lı misafirlere katılım belgesi takdim ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celalabat Türkiye Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title