Haberler

Kardeş Okul Projesi

Niğde Özel Sungurbey Eğitim Kurumu ortaokul öğrencilerince toplanan bin 350 adet kıyafet, Şırnak'taki öğrencilere gönderildi.

Sungurbey Ortaokulu öğrencileri, kardeş okul oldukları Şırnak Mehmet Emin Acar İlkokulu öğrencileri için yardım kampanyası düzenledi. Toplanan bin 350 adet giyim eşyası ve ayakkabıdan oluşan yaklaşık 35 koli, öğrenciler tarafından kargo aracına yüklendi.

Ortaokul Müdürü Eyüp Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğu ile batı arasında kaynaşmayı sağlama ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek için Mehmet Emin Acar İlkokulu ile kardeş okul olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Genç nesillere beraber yaşama irademizi göstermek maksadıyla Şırnak'ta ihtiyaç sahibi olan bir okulumuzla kardeşlik kurma kararı aldık. Kardeş okulumuz Mehmet Emin Acar İlkokulu'nu, yönetim kurulu üyelerimiz ve lise müdürümüz ile sene başında ziyaret ettik, yetkililerle görüştük. Gerekli protokol imzalandı. İlk önce iki okul öğrencileri mektup arkadaşı oldular. Mektup arkadaşlığını sağladıktan sonra okulun teknik olarak projeksiyon, bilgisayar gibi ihtiyaçları vardı, onları tamamlamaya çalıştık. Kitaba ihtiyaçları vardı. Okulumuzda kitap kampanyası başlattık, bin adet kitap gönderdik. Bir sonraki aşamada ise kıyafet ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. İhtiyaç listesine göre burada öğrenciler aileleri ile birlikte alışveriş yaptılar. 35 koli giyecek gönderiyoruz. Hiç kullanılmamış 0-18 yaş arası kıyafetler kargo ile Şırnak'a ulaşacak. Bir sonraki aşamada ise aileleri ve öğrencileri buraya davet edeceğiz."

Okulun 5. sınıf öğrencisi Eylül Katırcıoğlu, "Müdürümüzün bu çalışmasıyla Şırnak'taki arkadaşlarımıza yardımda bulunduk. Bundan çok mutluyuz bundan çok gururluyuz. Kardeşimle üçer ayakkabı aldık. Şırnak'taki arkadaşlarımıza gidecek" dedi. - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Şırnak Niğde Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title