Haberler

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Vural Açıklaması

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Sadece biz ve Rize riskte değil. 35 puan hala ligde kalınacak puan değil. 39 puana ulaşan ligde kalır" dedi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Sadece biz ve Rize riskte değil. 35 puan hala ligde kalınacak puan değil. 39 puana ulaşan ligde kalır" dedi.

Vural, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta sonu 2-0 yendikleri Çaykur Rizespor maçının istatistiklerini okudu ve her şekilde rakiplerinden üstün oynadıklarını, galibiyeti hak ederek aldıklarını anlattı.

Önlerinde Bursaspor ile yapacakları çok önemli bir maç olduğunu belirten Vural, "Her iki takım için çok kritik bir maç olacak. Onlar kaybederse Avrupa kupaları yolunda rakiplerinin gerisine kalacak, biz kaybedersek lige tutunmamız zorlaşacak. Ligin en pozitif ve klas takımlarından birisi. İkincisi yok. Şimdiye kadar oynadığımız rakiplerimizin en zorlusu. Savunma oyuncularının cezalı olmaları bizim için avantaj olacak. Savunma kurguları değişecek" diye konuştu.

"Enteresan bir takıma karşı oynayacağız"

Ozan Tufan'ın çok önemli bir futbolcu olduğundan bahseden Yılmaz Vural, "Kendisi bugün Avrupa'nın her takımında oynayabilecek birisi. O kaliteye sahip. Allah'a şükür ki bize karşı oynamayacak. Bursaspor gol atan ve yiyen bir takım. İleride çok yetenekli futbolculara sahip. Ancak bir o kadar da kalesini koruyamıyor. Enteresan bir takıma karşı oynayacağız. Seyir zevki üst düzeyde olacağı kesin" sözlerine yer verdi.

Bursaspor'da 4 sezon görev yapığını hatırlatan Vural, taraftarlar derneğinin de 1 numaralı üyesi olduğunu aktardı.

Bursaspor'u çok sevdiğini ifade eden Yılmaz Vural, "Türkiye'nin 5. büyük takımıdır. Şampiyon olmuştur. Şenol hocamızı da çok seviyorum. Başarılarıyla gurur duyuyorum. İnşallah Avrupa kuplarında ülkemizi temsil ederler. Ancak maça gelince sahada babamızı tanımayız. Karabük'ün en azılı taraftarı benim şu anda" şeklinde konuştu.

"Takımda inanılmaz bir kenetlenme var"

Kardemir Karabükspor'un bir işçi takımı olduğunu hatırlatan Yılmaz Vural, işçilerin destekleriyle ayakta kaldıklarını ve bununla da gurur duyduklarını, bu sezon zorlu durumu atlattığı takdirde gelecek sezon Avrupa kupalarına bile gidebileceğine inandığını kaydetti.

Matematiksel olarak ligden düşmelerinin kesinleşmesine kadar asla işin ucunu bırakmayacaklarını, taraftarlardan ve Karabüklülerden de bunu istediğini belirten Vural, şunları kaydetti:

"Çok ciddi takımlara karşı oynayacağız. Kimsenin işi kolay değil. Sadece biz ve Rize riskte değil. 35 puan hala ligde kalınacak puan değil. 39 puana ulaşan ligde kalır. Takımda inanılmaz bir kenetlenme var. Taraftar çok önemli. Gelsinler desteklesinler. İçeride iki 90 dakikamız var. Allah aşkına şu stadın dolduğunu görelim. Çok önemli bir güç taraftar."

"Üç gün bitmeden maç oynuyoruz"

Fikstür konusunda Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmelerin devam ettiğini, 3 günde bir maç yapacak olmalarının doğru olmadığının altını çizen Vural, şunları aktardı:

"Bursaspor maçının cuma gününe alınmasını istedik. Sağ olsun rakibimiz sıcak bakıyor. Üç gün bitmeden maç oynuyoruz. Bu, Türkiye'de ilk defa yaşanacak. Düzeltileceğine inanıyoruz. Fikstür hazırlanırken gözden kaçmış bu durum. 9 Mayıs Cumartesi günü Bursaspor maçı var. Otobüsle gitmek zorundayım. Pazar döneceğim, Pazartesi bir gün çalışma şansı, sonra 12 Mayıs Salı günü Eskişehirspor maçına çıkacağım. Fikstürün değiştirilmesi diğer takımları da rahatsız etmiyor. Ben gereğinin yapılacağına inanıyorum."

Avrupa kupalarında oynayan Anadolu takımlarının ligde başarısız oldukları yönünde ki bir soruya Vural, doğru antrenman programı uygulanırsa bu söylenenin gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Vural Bursaspor Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title