Haberler

Kardemir'in Temelinin Atılması ve Karabük'ün Kuruluşunun 79. Yıl Dönümü

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Ülkemizdeki şehirler kurtuluş günlerini kutlar.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Ülkemizdeki şehirler kurtuluş günlerini kutlar. Bir şehir var ki Karabük, kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 81 vilayet içinde tekdir." dedi.

Ceylan, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 79. yıl dönümü dolayısıyla Karabük Üniversitesinin (KBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "3 Nisan 1937'den bu güne Karabük" konulu panelin açılışında konuştu.

Karabük'te 79 yıl önce koskoca bir fabrika kurulduğunu, Türkiye'nin ilk ağır sanayi kuruluşu KARDEMİR'in 13 haneli Karabük köyünde faaliyete geçtiğini hatırlatan Ceylan, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki şehirler kurtuluş günlerini kutlar. Bir şehir var ki Karabük, kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 81 vilayet içinde tekdir. İşte bir Cumhuriyet kenti Karabük. Ben gururlanıyorum ve duygulanıyorum. Herkeste bir emeği var. Benim babam da 31 yıl KARDEMİR'de çalıştı. KARDEMİR olmasa Karabük bu kadar gelişemezdi. KARDEMİR ayrıca 'fabrikalar kuran fabrika' unvanı almıştır. Ülkedeki birçok fabrikayı KARDEMİR kurmuştur. Süreç içinde sıkıntılar da yaşadı ancak Karabük dik durdu ve sahip çıktı. İşçilerin çok büyük emeği vardır bugüne gelmesinde."

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci de işçi oğlu olduğunu ve bununla gurur duyduğunu ifade ederek Karabük, KARDEMİR ve Karabük Üniversitesinin (KBÜ) hızlı gelişmesinin önemine değindi.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise kentin, ülkenin geleceğinde önemli bir rol üstlendiğini ve bu rolü 79 yıldır başarıyla sürdürdüğünü dile getirdi.

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ise KARDEMİR'in, ülke ekonomisinin gelişmesinde oynadığı rol dışında, kurucu rektörlüğünü yaptığı KBÜ'nün var olmasında da çok büyük katkıları bulunduğunu söyledi.

Toplantıda, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Başkan Yardımcısı Kamil Güleç'in de aralarında bulunduğu panelistler, kuruluşun ve Karabük'ün tarihiyle ilgili bilgiler aktardı.

Daha sonra "Dünden Bugüne Karabük" sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Demir Çelik Türkiye Karabük Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title