Haberler

Kardemir Genel Müdürü Yılmaz Açıklaması

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Uğur Yılmaz, "İş sağlığı ve güvenliği KARDEMİR'deki birinci önceliğimizdir.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Uğur Yılmaz, "İş sağlığı ve güvenliği KARDEMİR'deki birinci önceliğimizdir. Bunun dışında yaptığımız her faaliyet ve ulaştığımız iş sonucu, eğer kazasız gerçekleşirse anlam ve değer kazanacaktır." dedi.

Yılmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, çelik üretiminin büyük riskler taşıyan zorlu bir prosese sahip olduğuna dikkat çekti.

Risklere ve zorlu prosese rağmen kazasız çelik üretiminin ulaşılabilir bir hedef olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu hedefe ulaşmak için en tepedeki yönetim kurulu başkanımızdan en tabandaki işçimize kadar hepimiz büyük gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Kurduğumuz yönetim sistemleri ve bu konuda aralıksız gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve eğitimlerle bu hedefe ulaşacağız." ifadesini kullandı.

Yılmaz, bugün dünden daha iyi olduklarını, yarın ise bugünden daha iyi olacaklarını bildirdi. Yılmaz, "Geçtiğimiz yıl 2 başmühendislik sıfır iş kazasızlık ödülü alırken bu yıl 12 başmühendislik sıfır iş kazasızlık ödülü aldı. Demek ki düne göre i·ş sağlığı ve güvenliği konusunda daha iyiyiz. İş sağlığı ve güvenliği KARDEMİR'deki birinci önceliğimizdir. Bunun dışında yaptığımız her faaliyet ve ulaştığımız iş sonucu, eğer kazasız gerçekleşirse anlam ve değer kazanacaktır. Çünkü, insan sağlığından daha değerli hiçbir şey yoktur." diye konuştu.

Bu yıl fabrikadaki 4 pilot ünitede "5S Tertip Düzen Sistemi"nin de hayata geçirildiğini belirten Yılmaz, kurulan bu yönetim sistemlerinin i·ş sağlığı ve güvenliğine hizmet ettiğini kaydetti.

Karabük Vali Yardımcısı Samet Erçoşkun, Cumhuriyet Savcısı Suat Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Defterdarı Osman Koçaş, Karabük Üniversitesi akademik personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli ve KARDEMİR personelinin katıldığı ve 4 gün sürecek etkinlik, İş Sağlığı Güvenliği Başmühendisi Erdem Pınarönü'nün 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirme sunumuyla devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Uğur Yılmaz Karabük Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title