Haberler

Kardelenler Karlıova'da Ana Sınıfı Açtı

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalları Öğrencileri Bingöl Karlıova Kargapazarı Köyü İlkokuluna ana sınıfı yaptı.


Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen "Kardelenler Karlıova'da" projesi ile Bingöl Karlıova Kargapazarı Köyü İlkokulu'na iki derslikli bir anasınıfı yapan Eğitim Fakültesi öğrencileri düzenledikleri bir programla sınıfların açılışını yaptı.


Üniversite Rektörlüğünün de Mezunlar Birimi aracılığıyla desteklediği ve katkı sunduğu projede önce bir konser düzenleyen ardından ise okulda kermes açan üniversiteli öğrenciler kermeste sattıkları yiyeceklerle elde edilen para ile ana sınıflarının yapımı için gerekli masrafları karşıladı. Kargapazarı köyü okulu yanında bulunan harabe bir bölümün restorasyonunu beş günde bitiren öğrenciler toplamında otuz bin TL harcadılar.
Köyde yapılan ana sınıfı açılışına katılan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, açılışta yaptığı konuşmada, yapılan etkinliğin çok anlamlı bir etkinlik olduğunu belirterek, bu proje karşısında çok duygulandığını söyledi.


Kaymakam Yetgin'den sonra söz alan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Tongul ise Kargapazarı köyüne yaptıkları ana sınıfı çalışması öncesi geçen süreç hakkında bilgilendirmede bulundu. Prof. Tongul, "Önemli olan, böyle ihtiyaçların bu insanlara yansıtılması idi. Öğrencilerimizin katkılarıyla da bu işi buraya getirdik. Altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, ben şuanda bu işin sadece sözcülüğünü yapıyorum. Bu proje değerli arkadaşlarımla beraber özellikle Yardımcı Doç. Dr. Fatih Yılmaz, Remzi Yardımcı beye ve şuanda burada bizimle beraber olan 35 öğrenci arkadaşlarımızın desteğiyle sağlandı. Bu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kargapazarı İlköğretim Okulu ana sınıfı, öğrencilerin açılış nedeniyle yaptıkları gösterimler sonrası açılışı yapıldı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Karlıova Bingöl Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title