Haberler

Karda Mahsur Kalan Yaralıyı Offroad Ekibi Kurtardı

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Kaptanpaşa köyünde düşerek kaburgasını zedeleyen 80 yaşındaki Melahat Demirci, yolu kar nedeniyle kapalı olan köyünden offroad ekibince alınarak hastaneye götürüldü.

Rize'nin Çayeli İlçesine bağlı Kaptanpaşa köyü Uzundere mevkisinde, düşerek kaburgasını zedeleyen 80 yaşındaki Melahat Demirci, yolu kar nedeniyle kapalı olan köyünden offroad ekibince alınarak hastaneye götürüldü.

Melahat Demirci, evde dengesini kaybederek bardağın üzerine düştü. Göğüs bölgesine yakın kaburgaları zedelenen Demirci, ağrıları artınca 112 Acil Yardım ekibinden yardım istedi.

Kar nedeniyle yolu kapalı olan köye ulaşamayacağını anlayan 112 Acil Yardım ekibi, konuyu Rize Valiliği bünyesinde ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde kurulan Rize Arama Kurtarma bünyesindeki offroad ekibine iletti. Ekip, arazi tipi araçlarıyla ulaştıkları köyden Melahat Demirci'yi alarak Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine götürdü.

Rize Arama Kurtarma ekibinde görevli Kadir Küçükaydın,  AA Muhabirimize yaptığı açıklamada, kar ve olumsuz hava koşullarında 112 Acil Yardım Servisinde nöbet tutarak, zor durumdaki vatandaşlara yardım etmeye çalıştıklarını belirtti.

Haber verilmesi üzerine Demirci'yi, yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köye ulaşıp hastaneye götürdüklerini ifade eden Küçükaydın, bir süre sonra hastanın durumunun iyi olduğu haberini aldıklarını dile getirerek, "Offroad araçlarımızı zevk için kırmaktansa vatandaşlarımıza hizmet yolunda kırmak bizi daha fazla mutlu ediyor. Hastanın iyi olduğunu duymak bize yetti. Çektiğimiz eziyete değdi. Bizler gönüllü olarak ulaşılamayan tüm hastalarımıza gerek araçlarımızla gerekse beden gücümüzle ulaşmaya her zaman hazırız" dedi.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ise engebeli ve olumsuz arazi şartlarında hastaları, Rize Arama Kurtarma Ekibinde yer alan offroad ekibi yardımıyla ulaşıp hastaneye ulaştırdıklarını kaydetti. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Uzundere Çayeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title