Haberler

Karda Cirit Gösterisi Nefes Kesti

Karda cirit gösterisi nefes kesti- Kars'ta düzenlenen cirit gösterisi, hem izleyiciler hem de ciritçilere unutulmaz vakit geçirdi Kars'ın Selim ilçesinde hafta sonu tatilini fırsat bilen gençler, karlı zeminde ilerlemekte güçük çeken atlar üzerinde cirit oynadı.

Karda cirit gösterisi nefes kesti- Kars'ta düzenlenen cirit gösterisi, hem izleyiciler hem de ciritçilere unutulmaz vakit geçirdi Kars'ın Selim ilçesinde hafta sonu tatilini fırsat bilen gençler, karlı zeminde ilerlemekte güçük çeken atlar üzerinde cirit oynadı.Bölgede geleneksel hale gelen, özellikle de kış mevsiminde her hafta sonu oynanan cirit sporu, Selim ilçesinin Başköy, Beyköy, Sarıgül, Kekeç, Akçakale ve civar köylerinde renkli görüntüler eşliğinde sürdürülüyor.Kış mevsimini ve hafta sonu tatili fırsat bilen atlı ciritçiler, kar üstünde birbirinden farklı görüntüler sergiliyor. Atların karda ilerlemesi izleyicilerden büyük alkış ve tezahürat aldı.Karla kaplanan müsabaka alanında atların zaman zaman izleyicilerin arasına dalması heyecan dolu dakikalar yaşanmasına neden olurken, bazı sporcular da atların üzerinde durmayı başaramayıp karşılaşma esnasında karla kaplı zemine düştü.Kars Selim Akçakale Köyü Allah-u Ekber Dağı Atlı Cirit Spor Kulubü Başkanı Şimşek Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ata sporu olan ciritin özellikle gençler için vazgeçilmez bir tutku haline geldiğini belirterek, "Bizim kulübümüze destek verilmesini istiyoruz. Bu sporu icra etmek için bizler elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Destek verildiği takdirde bu spora ilgi daha da artacaktır" dedi. -

Kaynak: AA / Güncel

Akçakale Başköy Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title