Haberler

Karda Aç Kalan Köpeklere "Mama Desteği"

Ankara'da bir grup hayvansever, Elmadağ Kayak Merkezi civarında kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini besledi.

Bir evcil hayvan mağazasının organizasyonuyla bir araya gelen hayvanseverler, Yakupabdal köyü girişinden, Elmadağ

Kayak Merkezi'ne kadar 10 kilometrelik alandaki yaklaşık 400 sokak köpeği için mama ve yiyecek malzemesi götürdü.

Ankara Minibüsçüler Odası yönetiminin de aralarında bulunduğu hayvanseverler, köpekleri yanlarında getirdikleri 500 kilogram kuru mama, makarna, sosis, yumurtadan, süt ve ekmekten oluşan yiyeceklerle besledi.

Bu arada hayvanseverler, kulübe içinde annesine sarılarak donarak telef olmuş yavru köpeği ile ateşli silahla vurulmuş çoban köpeğini görünce duygusal anlar yaşadı.

Yaralı ve sağlık durumu bozuk hayvanlar da belirlenerek, veterinere götürülmek üzere koruma altına alındı.

Organizasyonu yapan mağazanın yetkilisi Tolga Güngen, yoğun kış şartları altında barınma ve açlıkla karşı karşıya kalan sokak hayvanlarına mama desteğinde bulunmak için bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Bölgede bir yıldır düzenli olarak sokak hayvanlarını besleyen ve 10'un üzerinde köpeğe evini açan Faruk Açık da Elmadağ Kayak Merkezi civarında ağır kış koşullarındaki sokak hayvanlarını kendi imkanları ölçüsünde beslemeye çalıştıklarını belirterek, "Herkesi birleşmeye davet ediyorum. Tüm camia her yerdeki hayvanlarımıza sahip çıksın" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title