Haberler

Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Uyarısı

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte sık görülmeye başlanan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte sık görülmeye başlanan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, özellikle kış mevsimi dolayısıyla ısınma amacıyla kullanılan soba ile banyolardaki şofbenler ve sağlıksız baca bağlantılarından kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış görüldüğü belirtildi.

Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin önüne geçmek için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade ediler açıklamada, şu uyarılara yer verildi:

"Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir. Zehirlenmeler kısa süre içinde tıbbi müdahale yapılmazsa, ölümle sonuçlanabilir. Bu nedenle kullanılan her türlü ısıtma cihazının kalite belgesine sahip olup olmadığına, garantilerine ve garanti sürelerine dikkat edilmeli, sönmekte olan sobaya asla tutuşması güç yakıtlar konulmamalı, yakıt yavaş yavaş ilave edilmeli, yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalı, soba borularının birbiriyle birleştirilmesinde hava ve baca gazı sızdırmazlığı sağlanmalı, sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalı, bacalar standartlara uygun ve yalıtımlı olmalı, düzenli olarak temizletilmelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title