Haberler

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Kırıkkale

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Stantlardan detaylar İl Emniyet Müdürü Hasan Onar'ın konuşması 112 Acil Servis ekipleri rol icabı trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli bir şekilde çıkarması Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Stantlardan detaylar

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar'ın konuşması

112 Acil Servis ekipleri rol icabı trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli bir şekilde çıkarması Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanındaki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşan İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, trafik düzeni ve güvenliğiyle ilgili farkındalığın sağlanması amacıyla Türkiye'de her yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nı kutladıklarını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen teknolojik gelişme, ekonomik büyüme ve hızlı nüfuz artışı her alanda olduğu gibi ulaşımda da farklı gereksinimleri ortaya çıkardığını vurgulayan Onar, şöyle konuştu:

"Ülkemizde her yıl 1 milyon yeni araç karayolu trafiğine çıkmaktadır. Bu yüzden trafik ve trafik güvenliği daha çok önem arz etmektedir. Ülkemizde meydana gelen kazalarda kusur oranlarına baktığımızda sürücü kaynaklı kazaların yüzde 89'luk bir orana denk geldiğini görmekteyiz. Buda trafik kazalarını önlememiz için en büyük sorumluluk sürücülere düşmektedir. Alınan tedbirlere rağmen maalesef trafik kazaları meydana gelmektedir. Kırıkkale Türkiye'nin merkezi konumunda. Ankara yolundan 27 bin 835, Samsun yolundan 14 bin 489 ve Kayseri yolundan 15 bin 639 araç toplamda yaklaşık 58 bin araç günlük Kırıkkale'den geçmektedir. Çok yoğun karayolu hareketliliğimiz var."

Konuşmaların ardından trafikte yılın sürücüleri seçilen Serdal Gökkaya, Mevlüt Öcal, Hakan Paran ile Gürbüz Biçer'e ve hafta dolayısıyla yapılan resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

112 Acil Servis ekipleri rol icabı trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli bir şekilde çıkardı. Tören, sağlık, itfaiye, karayolları ve trafik stantlarının gezilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Trafik Haftası Kırıkkale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title