Haberler

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Güncelleme:

Gümüşhane'de, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Vali Vekili Meral Uçar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Trafik güvenliği konulu sinevizyon gösterisi ile başlayan programda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın trafik güvenliğine ilişkin mesajı katılımcılara iletildi.

Emniyet Müdürü Can, burada yaptığı konuşmada, trafik kazalarına yoğun olarak sürücülerin yaptığı kural ihlallerinin sebep olduğunu belirterek, "Buna yolcu ve yayaların sebep olduğu kazaları da eklersek tüm kazaların yaklaşık yüzde 99'u insan unsurundan kaynaklanmaktadır. Kazalarda her yıl 3, 4 bin vatandaşımız hayatını kaybetmekte, 250 bine yakın vatandaşımız da yaralanmakta ya da sakat kalmaktadır" dedi.

Vali Vekili Uçar, ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Trafik" konulu resim yarışmasında birinci olan Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Zehra Deniz Bulgur, ikinci Elif Kuzucu ve üçüncü Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Yusuf Altun'a ödül ve hediyelerini verdi.

Yılın trafik görevlisi seçilen Jandarma Kıdemli Çavuş Harun Baykal, Trafik Polisi Mehmet Kaya ve Fatih Öztürk'e başarı belgeleri Emniyet Müdürü Can tarafından verildi.

Yılın örnek sürücüsü Saffet Nas'a plaketi, Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Muhlis Atalay verdi. Program, okul geçit görevlilerine Şahinkaya'nın sertifika vermesi ile sona erdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Trafik Haftası Meral Uçar Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title