Haberler

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Konya Valisi Erol, mesaj yayımladı.

Konya Valisi Muammer Erol, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erol, mesajında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin de ulaşımdaki rahatlık ve güven olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda, halkın bilinçlendirilmesi ve önemli bir problem haline gelen trafik sorununa dikkat çekilmesi amacıyla Mayıs ayının ilk cumartesi günüyle başlayan haftanın Türkiye'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kabul edildiğini ifade eden Erol, ülke genelinde ve Konya'da alınan tüm tedbirlere ve ulaşım alt yapısındaki hızlı gelişmelere rağmen her yıl kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda birçok maddi ve manevi kayıplar yaşandığını aktardı.

Özellikle kara ulaşımında trafik yoğunluğunun arttığını, dikkatsizlik, eğitimsizlik ve kural ihlalleri sonucu meydana gelen kazaların, insan hayatını tehdit eden en önemli sorunlardan biri haline geldiğini belirten Erol, şunları kaydetti:

"Bir ay önce yalnız Konya-Sarayönü arasındaki karayolumuzda meydana gelen vahim kazada 9 vatandaşımız acı şekilde hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız ise yaralanmıştır. Trafik güvenliğinin yalnızca kamu görevlilerinin çalışmaları ve gayretleriyle sağlanamayacağı herkesçe iyi bilinen bir gerçekliktir. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın bu konuda sorumluluk duygusuyla yapacağı katkılar çok önemlidir. Çocuklarımız başta olmak üzere tüm toplumda trafik bilincini bir an önce oluşturmak anlamında yalnız bu hafta içinde değil; her zaman ve sürekli biçimde üzerimize düşen görevi devlet, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak hep birlikte en iyi şekilde yerine getirmek zorunda olduğumuza inanıyorum. Bu düşüncelerle; bu önemli sorunun çözümünde herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor, görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milletimize ve Konyalı vatandaşlarımıza trafik bilincinin tam anlamıyla oluştuğu, kazaların en asgari düzeye indiği, gereksiz acıların yaşanmadığı, kazasız belasız hayırlı güzel günler diliyorum." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Trafik Haftası Muammer Erol Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title