Haberler

Karayolları Tarihi Köprülere Sahip Çıktı

Güncelleme:

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum'daki tarihi köprülerin onarımı için kolları sıvadı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum'daki tarihi köprüleri onarımı için kolları sıvadı. Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Tarihi köprülerin onarımı için 5 milyon ödenek kullanılacağını söyledi.

Erzurum'daki tarihi köprülerin onarımı anlamında önemli çalışmalar başlattıklarını belirten Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Çoban dede, Nebi hanlar, Ağaver, Aziziye ilçesindeki Pulur ile Köprüköy ilçesindeki köprülerin restorasyon çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Şenyurt ilçesindeki Pehlivanlı ve İspir ilçesindeki Kız Köprüsü'nün onarım ihaleleri yapılarak, restorasyon çalışmalarına 1 haftadan beri devam ettiğini dile getiren Şenol Altıok, tarihi köprülerin onarımları için 5 milyon TL ödenek kullanılacağını kaydetti. Altıok, "Bu yıl içinde tarihi köprülerin onarımını bitirmeyi hedefliyoruz. Tarih köprülerimizin bazılarında defineciler tarafından altın arandığından dolayı çok fazla tahrip olmuştur. Erzurum'un tarihi kültürel eserleri ile bütünleştirmeli ve süslemelidir. Erzurum'un doğası bir yeşil elmas veya bir zümrüt gibidir. Mevcut tarihi eserler ise yeşil elmas üzerindeki, elmas ustalarının hünerleridir. Erzurum tarihi eser yönünden oldukça zengin bir şehir olduğu için buram buram tarih kokan Erzurum'un köprülerini en iyi şekilde onararak bu eserleri kültürümüze kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Erzurum adeta tarihi açık hava müzesi. Her karış toprağında, her bir köşesinde değişik medeniyetlere ait eserler mevcut. Şehrimizin tarihi zenginliğine sahip çıkmalı hep birlikte korumalıyız. Tarih, medeniyet demektir. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü olarak şehir içerisinde bulunan ve harap olmaya yüz tutmuş Tarihi Köprüleri onarımını başarılı bir şekilde yapma gayreti içerisindeyiz." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

şenol altıok Köprüköy Aziziye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title