Haberler

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhti·sas Fuarı Kapılarını Açtı

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhti·sas Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhti·sas Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Özkan Poyraz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresıum'daki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Bakanlığın karayolları dahil demi·ryolları, hafi·f raylı si·stemler, li·manlar gi·bi· altyapı yatırımları, deni·zci·li·k, uydu teknoloji·leri· haberleşme ve bi·li·şi·m gi·bi· çok geni·ş bi·r spektrumda hi·zmet verdiğini anımsatarak, "Bunların hedefi·, ulaşılabi·li·r ve eri·şi·lebi·li·r olmak. Uluslararası ulaştırma kori·dorlarıyla entegre, kombi·ne taşımacılığa müsai·t, loji·sti·k ve taşımacılık mali·yetleri· görece düşük bi·r ulaştırma si·stemi· kurmaktır." diye konuştu.

Hedeflerinin, yolun fi·zi·ki· standartları sebebi·yle i·nsan yaşamına yöneli·k oluşabi·lecek ölümcül kazaları azaltmak ve daha az karbondioksit salınımı sağlamak olduğunu dile getiren Poyraz, bu arzulanan si·stemi· kurabi·lmek i·çi·n i·se dağları delmek, vadi·leri· köprülerle geçmek gerektiğini söyledi.

Poyraz, karayollarında yatayda 8 bin 200 kilometre uzunlukta 5 doğu batı aksı, düşeyde i·se 12 bin kilometre uzunluğunda 18 kuzey güney kori·dorunun beli·rlendiğini ifade ederek, "Hem doğu batı aksları ve hem de kuzey güney kori·dorlarında bölünmüş yola dönüşüm oranımız yüzde 80'ler ci·varındadır.

Önceli·kli· hedef ana aks ve kori·dorlarımızda yolların fi·zi·ki· standartını i·yi·leşti·rmek. Bunun i·çi·n tünellere ve köprülere gereksi·ni·m duyuyoruz.

Bakanlığımızın tünel ve sanat yapılarını i·çeren lansman projeleri· son 10 yıllık dönemde gerçekleşti·ri·lmi·şti·r." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının himayelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğünün teknik destekleri ile Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen fuarda, 150 firma stant açtı. Fuar, 28 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title