Haberler

Karayolları Kavşağı'nda Geri Sayım Başladı

Şehir içindeki trafik akışını rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen üst geçit ve köprülü kavşaklardan Karayolları Kavşağı üstgeçidinde sona yaklaşıldı.

Şehir içindeki trafik akışını rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen üst geçit ve köprülü kavşaklardan Karayolları Kavşağı üstgeçidinde sona yaklaşıldı.

3. Boğazköprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Haliç Metro Köprüsü gibi çok büyük projelerde kullanılan 'ard germe' yöntemiyle yapılan ve yaklaşık iki ay sonra hizmete açılacak olan Karayolları Kavşağı'nda gelinen noktayı anlatan Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanı Ali Hasdal, çalışmalarda sona yaklaştıklarını kaydetti.

Yapımı tamamlanmakta olan üstgeçidin, bölgedeki trafik akışını hızlandıracağını ifade eden Fen Daire Başkanı Hasdal, üstgeçidin iki ay içerisinde hizmete girmesini öngördüklerini belirterek, "Karayolları Kavşağı'nda yapımını devam ettirdiğimiz 320 metrelik üstgeçidin yaklaşık 200 metresinin tabliyesini tamamlamış durumdayız. Geriye kalan kısmın tabliyelerini de 1 aydan tamamlarız. Çevre düzenlemeleri ve asfaltlama gibi işlerle birlikte yaklaşık 2 ay sonra köprünün hizmete girmesini öngörüyoruz. Bununla birlikte diğer üstgeçit ve köprülü kavşaklarda da çalışmalarımız sürüyor. Sezon içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz" dedi.

DEVASA PROJELERDE KULLANILAN SİSTEM

Ard germe sistemi hakkında bilgiler veren İnşaat Mühendisi Baran Kurutupe de Büyükşehir Belediyesi'nin tüm dünyada kullanılan en son teknolojiyi Kayseri'ye getirdiğine dikkat çekerek, "Ard germe, son yıllarda tüm dünyada en çok tercih edilen köprü yapım teknolojilerinden birisi. Yenilikçi yapısıyla bildiğimiz Kayseri Büyükşehir Belediyesi de Karayolları Kavşağı'nda bu teknolojiyi uyguluyor. Ard germe sistemi, köprü ve üstgeçitlerde estetik görüntü ve ince kesitler sunan bir teknolojiyi barındıyor. Bu sistemde ayak olmadığı için köprü altlarında karanlık izbe noktalar oluşmuyor. Ülkemizdeki 3. Boğazköprüsü, Haliç Metro Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi çok büyük projelerde de bu teknoloji uygulanıyor. Her zaman öncü ve önde olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi de, yaptırdığı üstgeçit ve köprülerde bu teknolojiyi uygulayarak burada yine farkını ortaya koyuyor" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmara Kayseri Haliç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title