Haberler

Karayolları İşgal Ettiği Kaldırımları Yeniden Yıkacak

Güncelleme:

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, Batman Kent Merkezinde yaptığı köprülü kavşak çalışmalarından sonra bazı kaldırımları yıkma kararı aldı.

Kaldırımlar yıkılıyor

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Gültepe Mahallesinde yaptığı köprülü kavşaklarda, işgal edildiği belirtilen kaldırımları yeniden yıkma kararı aldı.

Eski Devlet Hastanesi kavşağında yapılan batçık çalışmalarının ardından arsaları işgal edilerek kaldırım yapılan esnaflar dava açınca, bu kez onca para harcanan kaldırımlar yıkılıyor.

Karayolları Batman Şubesi tarafından, eski Devlet Hastanesi kavşağında yaptırılan bat-çık yol tamamlandıktan sonra yolun bir tarafında kaldırım genişletme çalışmaları yapıldı.

Ancak bu çalışmalar sırasında çevreyolu üzerinde bulunan yaklaşık 10 esnafa ait arsalardan 3-4 metre kadar işgal edildi.

Kaldırımların tamamlanmasının ardından esnaflar arsaları işgal edildiği için dava açtı.

Esnaflar hak arayışlarını sürdürürken açılan davanın ardından harekete geçen karayolları şimdi de tonla para harcanan kaldırımları yıkmak için çalışma başlattı.

Esnaflar, karayolları ekibinin tespit ettiği kaldırımları yıkacağını söylediğini belirterek tepki gösterdi.

Kaldırımların yıkılması kararının verildiğini ifade eden esnaflar, "Burası adeta yaz-boz tahtasına döndü. Yolun tamamlanmasının ardından daralan kaldırımları genişletmek için tapulu arsalarımızı kullandılar. Doğal olarak hak arayışına başladık. Bu arada yıkılan kaldırım ve ev ve işyerlerimize ait merdivenleri yeniden yapmak zorunda kaldık. O kadar masraf yaparak düzenlediğimiz kaldırım ve merdivenler yeniden yıkılacak. Karayolları kaldırım için tonla para harcadı, ancak şimdi yıkmak için çalışmalara başladı. Doğrusu buna anlam vermek mümkün değil" diye konuştular. Kaynak: Batman Medya Gazetesi

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gültepe Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title