Haberler

Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı - Bakan Çelik

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşması- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in konuşması Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -"(Karayolları işçilerine kadro verilmesi) Bugün bu tablo, tamamen Sayın Başbakanımızın eseridir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşması- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in konuşması Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -"(Karayolları işçilerine kadro verilmesi) Bugün bu tablo, tamamen Sayın Başbakanımızın eseridir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum"-Türk-İş Genel Başkanı Atalay: -"Verilen kadro müjdesiyle bugün sözün bittiği yerdeyiz. Bugün söyleyecek tek bir şey var: Bu işte emeği olanlardan Allah razı olsun" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan taşeron işçilerine kadro verilmesi müjdesinin ardından salondaki coşkuya dikkati çekerek, "Bugün bu tablo, tamamen Sayın Başbakanımızın eseridir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.Bakan Çelik, Ankara Spor Salonu'nda "Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun göreve geldiği gün, önündeki dosyaları göstererek, kendisine çalışanların taleplerini çözmesi talimatını verdiğini söyledi.Kamuda çalışan işçilerin, memurlar gibi bir kentten başka bir kente nakil yaptırabilme hakkının bulunmadığını belirten Çelik, çıkardıkları yasal düzenlemeyle işçilere de nakil hakkı getirdiklerini söyledi.Karayolları Genel Müdürlüğünde, asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroyu almasında Başbakan Davutoğlu'nun büyük katkılarının olduğunu ifade eden Çelik, salondaki coşkuyu işaret ederek, "Bugün bu tablo, tamamen Sayın Başbakanımızın eseridir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.-Türk-İş Genel Başkanı Atalay şiir okuduTürk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket isterim" şiirini okuyarak başladı.Kamuda asıl işte çalışan 100 bin işçinin olduğunu, çalışma hayatının birçok sorunun bulunduğunu ifade eden Atalay, "Verilen kadro müjdesiyle bugün sözün bittiği yerdeyiz. Bundan dolayı da bu konuları burada değil, yarın Zonguldak'taki 1 Mayıs kutlamalarımızda dile getireceğiz. Bugün söyleyecek tek bir şey var: Bu işte emeği olanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ise kamuda asıl işi yapan taşeron işçi sorunun önemli bir sorun olduğunu belirterek, bu sorunun çözüme kavuşturulması için sendikalarının öncü görev üstlendiği söyledi.Yaklaşık 5 yıldır gösterdikleri çabaların sonucu olarak bugünlere gelindiğini ifade eden Ağar, şunları kaydetti: "Açtığımız davalarda mahkemeler bizi haklı buldu. Buna rağmen taşkınlık yapmadık. Çünkü bizim amacımız, her zaman üzüm yemekti. Bağcıyı dövmeyi hiçbir zaman aklımızdan geçirmedik. Bizlere mücadelemizde destek olan ve bugünlere gelinmesinden katkı koyan herkese teşekkürler ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ergün Atalay Faruk Çelik Türk İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title