Haberler

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan Gümüşhane'de

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Gümüşhane’de kurumuyla ilgili çalışmaları denetlemek ve kendisine iletilen talepleri değerlendirmek üzere Gümüşhane’ye geldi.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Gümüşhane'de kurumuyla ilgili çalışmaları denetlemek ve kendisine iletilen talepleri değerlendirmek üzere Gümüşhane'ye geldi.

Beraberinde Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Gümüşhane İl Genel Meclisi Şerif Bayraktar ile ilk olarak Tekke köyü geçidinde incelemelerde bulunan Turhan, daha sonra Kırıklı köyüne geçti.

Burada gazetecilere yaptığı açıklamada Gümüşhane genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Turhan, Trabzon-Gümüşhane hattında, Gümüşhane-Bayburt hattında, Gümüşhane- Erzincan hattında ve Gümüşhane'nin ilçeleriyle olan bağlantısını sağlayan yollarının iyileştirilmesi noktasında çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Gümüşhane'nin Doğu Karadeniz limanları ile Doğu Anadolu ve Doğu sınır kapılarıyla olan yolların üzerinde bulunan bir şehir olduğunu ifade eden Turhan, Giresun ve Trabzon'dan gelen yolların Gümüşhane üzerinden geçip Doğu Anadolu'ya ve doğu bölgelerinde ki sınır kapılarına gittiğini belirterek, bu güzergahta ki zor arazi şartlarında önemli sanat yapılarının bulunduğu projelerin devam ettiğini kaydetti.

Toplam 12 kilometrelik Gümüşhane şehir geçişi projesinin devam ettiğini ve 2016 yılı içerisinden tamamlamayı planladıkları projenin 7 kilometresinin tünellerden oluştuğunun altını çizen Turhan, İkisu-Şiran, Gümüşhane-Yağmurdere, Gümüşhane-Kelkit-Erzincan hattında da il yollarında çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu çalışmaları etap etap, kısım kısım tamamlayarak vatandaşların hizmetine vermeye gayret ettiklerini dile getiren Turhan, "Bölgenin coğrafyasının dağlık olması, engebeli olması, mevcut yol boyunca yerleşimlerin sık olması nedeniyle çalışmalarda çok sayıda istinat duvarı, tünel, köprü gibi yapıları yapmak zorunda kalıyoruz. Ama bunların yapılması bize maliyetlerimizi artırmakta ve bunun da üstesinden devlet olarak gelmekteyiz. Önemli olan buradaki ulaşım hizmetinin daha üst seviyede sağlanması, güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmetini vermek amacıyla bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." dedi.

Kostan dağı tünelinin proje çalışmalarının tamamlandığını, Pekün dağı tünelinde ise proje çalışmaları devam ettiğini, Tersun dağı ile ilgili olarak tünel yapılabilirlik etüt çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Turhan, "İkisu-Şiran yolu güzergahında bulunan Tersun dağını biz mevcut yolu iyileştirme suretiyle hizmete almayı düşünüyoruz bu yılın sonuna kadar. Tabiki tüneller yüksek maliyetli yapılar, tünellerin yapılacak olduğu güzergahtaki trafik sayısı önemli. Eğer yeterli trafik sayısına ulaştığımızda bu tünelleri de yapabilecek güce devletimiz sahiptir." diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulaştırma Bakanlığı Gümüşhane Erzincan Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title