Haberler

Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu Emet'te

Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Emet ilçesini ziyaret etti.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Emet ilçesini ziyaret etti.

Yazıcıoğlu, halen yapımı devam eden, Emet- Tavşanlı, Emet- Hisarcık, Emet- Simav yollarının son durumu hakkında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkilileri ile bir araya geldi.

Emet-Tavşanlı yolunu yapan yüklenici firma yetkilileri, çalışmaların devam ettiğini, bu yıl Emet-Tavşanlı kara yolunun 23 ile 52 . kilometrelerini tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yolların son durumu hakkında bilgi veren Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, ise yolların yapım sürecini sürekli takip ettiklerini söyledi. Yazıcıoğlu, "Yolun tamamının yapım ihalesinin gerçekleşmesine rağmen önceki firmanın iş bırakması, bizi zaman olarak geriye itti. Ayrıca yeni ihalede 6 kilometre yolun bölünmüş yola dönüştürülmesi, kavşak çalışmaları gibi projeye ilave çalışmalar eklendi. Firmanın bu yıl hedeflediği 30 km büyük bir hedef, sürekli yolun takipçisi olacağız. Yıl sonunda yeniden bir değerlendirme daha yapacağız. İşin aksamaması için kalan yerlerin yapım ihalesine çıkacağız" dedi.

Yazıcıoğlu, Simav yolu çalışmalarında, heyelan sebebi ile bazı aksamlar meydana geldiğini, bu yıl içerisinde yaklaşık 15 km yolu asfaltlayarak tamamlayacaklarını söyledi.

Projesi hazır olan Emet- Hisarcık –Gediz yolunun ise yatırımı programına alınması halinde ihale sürecinin başlayacağı bildiren Yazıcıoğlu, ihale kurumunda itirazda bulunan Emet-Çavdarhisar yolunun değerlendirme sürecinin tamamlandığı ve önümüzdeki haftalarda ihaleyi alan firmanın resmi yazı ile kendilerine iletildikten sonra sözleşme imzalanacağının müjdesini verdi.

Daha sonra, Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı ve Karayolları 148. Bölge Şefi Osman Girgin'in katılımıyla toplantıda bir araya gelen Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, ilçenin yol sorunları hakkında bilgiler aldı.

AK Parti Emet İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı il ve ilçe teşkilatları ve Kütahya milletvekilleri ile birlikte koordine bir çalışma içerisinde bulunduklarını ve Emet'in yol çalışmalarının biran önce tamamlanması ile bölgesel kalkınma adına en büyük engelin ortadan kalkacağını söyledi. (MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Yazıcıoğlu Hisarcık Simav Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title