Haberler

Karayılan: Kendi Elemanınızı Temin Edin, Talimat Beklemeden Eylem Yapın

Güncelleme:

Ağır kayıplar veren PKK'nın nasıl köşeye sıkıştığı Kandil'in telsiz talimatlarına yansıdı. Karayılan örgütün kan kaybettiğini itiraf etti, PKK'nın sinsi planı deşifre oldu.

Terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın Van, Şırnak, Erzurum, Muş ve Tunceli çevresindeki örgüt mensuplarına yönelik son telsiz talimatında, Kandil'deki telaş deşifre edildi. Telsiz konuşmalarının çözümlerine göre; Sur, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak gibi merkezlerde ciddi kayıplar veren örgüt, silahlı eleman bulmakta güçlük çekiyor.

"HALKI KAZANALIM!"

Telsiz konuşmalarına göre, 'Halkı yerel siyasetçileri kazanın' talimatı veren Kandil, "Halkın nasıl örgütleneceği ve nasıl harekete geçirilebileceği konusunda planlama yapın. Halkın katılımı ile ilgili çalışmalar yürütülsün" ifadeleri kullandı. Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda çok sayıda kayıp verdiklerini belirten Kandil, "Yeni elemana ihtiyacımız var. Eleman temin edemiyoruz. Bunun için Kandil'den eleman bekleme yerine herkes kendi bölgesinden eleman temin etmeye çalışsın" dedi.

"TALİMAT BEKLEMEDEN YEREL EYLEMLER GERÇEKLEŞTİRİN"

Terör örgütü PKK'nın, baharla birlikte sinsi bir planı uygulayacağı belirlendi. Güvenlik güçlerinin, yüksek teknolojik silahları ve profesyonel güçleriyle il ve ilçe merkezlerinde acele bir şekilde sonuç almak istediğini belirten Kandil, "Bütün Türk ordusu kış aylarından bu yana şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği eylemleri sona erdirmek istiyor. Akabinde kırsal alanda faaliyet yürüten örgüt mensuplarına operasyon yaparak direnişe engel olmak istiyor. Bu nedenle artık Kandil'den talimat beklemeden her biriniz kendi bölgenizde, kendi imkânlarınızla eylemler gerçekleştirin." dedi.

"BÜYÜK GRUPLAR HALİNDE ÇIKMAYIN, KÜÇÜK TİMLER HALİNDE DOLAŞIN"

Örgüt mensuplarını uyaran Kandil, "Telefon ile iş yapmak intihardır. Şifre ile muhabere yapın. Örgütün planlarını açık konuşmayın. Türk ordusunun gücünü küçük görmeyin. Kuşatma yöntemlerini çok iyi kullanıyorlar. Şu an korucular üzerinde duruyorlar, onları da mücadeleye katmak istiyorlar. Buna yol vermememiz gerekiyor. Bahar dönemi kaygan, kayıplara açık bir dönem. Bu nedenle dikkatli olunmalı. Büyük gruplar halinde dışarı çıkmayın. Kritik yerlerde küçük timler halinde dolaşın. Sonra geri çekilmek zor oluyor. Kış geçiyor, baharla birlikte yeniden canlanacağız." ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayılan Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (87)

DAVUT:

36 YILDIR AYNI YALAN YOK BİTTİ YOK BİTECEK LA ADAMLAR O KADAR GÜÇLEN DİKİ ŞEHİRDE SAVAŞIR OLDU.

35
55
yanıtYanıtla
vatandas:

bence dahada gucleniyor, yalan haber yapacaginiza cozum arayin, daha fazla kan kaybetmeden

45
36
yanıtYanıtla
Demhat Welat:

Tufan rumuzuyla yazana tufancigim zaten Sayin Murat Karayilan savasin icindedir sen saniyorsun oda seninki gibi sarayda mi yasiyor sen Sayin Murat Karayilan, a diyecegine sarayda yasayana söyle italyada gemicikleri ile oynayan bilal oglana söyle zavalim sen ne dedigini bilmiyorsun resmen sacmalamissin Viransehirli

20
59
yanıtYanıtla
samsunlu:

kaybol lan civata seni o saraydaki dediğin adam bu ülkenin cumhurbaşkanı illaki öyle yerlerde kalacak sizin bu zihniyetiniz nereden geliyor anlamadım oğlum cahilliği bırakın bu ülke de yaşıyorsan yaşa memnun değilsen kaybolup gidersin karayılanmıdır artık beyazmı bilemem ama bir gün o kurşunlar size girecekkkkkk

yanıt22
yanıt10
111:

DEMHA WELAT . ADAM OLAYDI O DA SARYLARDA YAŞASAYDI . HAYVANLARIN YAŞAYACAĞI BÖLGELERDE DEĞİL.

yanıt6
yanıt3
ADANALI:

KAYNAK SABAH SA YALANDIR. . . BİLSEYDİM OKUMAZDIM

32
20
yanıtYanıtla
vanlııı:

zavallı yalancı medya. 18 gün içerisinde toplam van bölgesinde 117 genç pkkye katıldı. örgüt artık bir okyanus gibi olmuş bunu görün artık.

28
23
yanıtYanıtla
DENİZ:

MADEM HABERİNİZ DOĞRUDUR TELSİZ KAYITLARI HABERE VERİBDE MİLLET İNANSIN AMA YALAN VE İFTIRADAN SINIR TANIMIYORSUNUZ BİRAZDA OLSAN İNSAN OLUN VE BU ÜLKEMİZ İÇİN İNSANIMIZ İÇİN DOĞRU BİR ŞEY YAPIN

13
31
yanıtYanıtla
KILLANAN ADAM:

Onlar eylem yapsın, ölsün, sen dağda ceviz kır.

24
19
yanıtYanıtla
Kimiz biz?:

Ben haberim okumadim AMA yorum yaziyorum tahmin ediyorum koseye sikisti bitti falan 40yildir bitiremediniz bu saatten sonrada bitiremediniz BOS yere insanlar olmesin Sonic olarak almak istediklerini alacaklar

26
14
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title