Haberler

Karayazı İstiklal Yürüyüşü ve Demokrasi Mitingiyle Coştu

Erzurum’un Karayazı ilçesinde de darbe girişiminde bulunan postallı cuntacılara tepki göstermek amacıyla İstiklal Yürüyüşü ve Demokrasi Mitingi düzenlendi.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde de darbe girişiminde bulunan postallı cuntacılara tepki göstermek amacıyla İstiklal Yürüyüşü ve Demokrasi Mitingi düzenlendi.

AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Karayazı İlçe Kaymakamı Kamil Aksoy, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve diğer yetkililerin katıldığı İstiklal Yürüyüşü'nde 7'den 70'e herkes kol kola girerek vatan haini FETÖ ve işbirlikçilerini telin etti.

İlçe Merkezinde düzenlenen Demokrasi Mitingi'nde vatandaşlara seslenen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, lider Türkiye'nin başına musallat edilmeye çalışılan darbe ve terörü anlattı. Başkan Sekmen, "Ülkemiz üzerinde uzun bir süredir oyun oynanıyor. Bunu biliyorsunuz. Bir zamanlar bu milleti Alevi ve Sünni diye ayırmaya kalktılar, bir zamanlar Türk ve Kürt diye ayırmaya kalktılar. Bir zamanlar bu milleti terörle terbiye etmeye kalktılar. Bu milletin önünde bir PKK terörü var, bir FETÖ terörü var, bir DEAŞ terörü var. Allah'ın izniyle hepsini yok edeceğiz" dedi. Terörün İslam düşmanları tarafından kontrol edildiğini ifade eden Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu meydanda bunu daha önce söyledim, biri geliyor Kürt çocuklarını kandırıyor dağa kaçırıyor. Kürt kardeşlerimizin çocuklarını kandırıp dağa çıkartanlar ise çocuklarını Amerika'da okutuyor, İngiltere'de okutuyor, Almanya'da okutuyor. Bunların menşei o Batı. O Batı bunlara kucak açıyor, destek veriyor. Almanya'sı, Fransa'sı ve diğer devletleri… Diğer taraftan FETÖ denilen bir terör örgütü Türk çocuklarını alıyor kandırıyor, devletin kurumlarına sokuyor, yine bu milletin parasıyla alınan devletin bombasını, tankını, silahını, kurşununu bu millete doğrultuyor. Ey Karayazılılar hep beraber inanalım ki, bu PKK dinsizlik hareketinin adıdır. Kürtler, Müslüman'dır, muhafazakardır, camiden uzaklaşmaz. Ama Kürt çocuklarını elimizden almak için onları dağa kaçırıp, dinsizleştirip bu milletin üzerine salıyorlar. Bu FETÖ de din adına Müslüman-Türk çocuklarını kandırıp bu devletin kurumlarının içerine yerleştirerek devlete, millete, vatana, bayrağa düşman yapmanın, Batı'ya uşak yapmanın gayreti içerisinde oldular. Bir de DEAŞ var. O da bir aşırı dinci hareket olarak yine bu milletin evlatlarını kandırıp, bu milletin üzerine saldırtıyor."

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ YOK EDECEĞİZ"

"Suriye'yi karıştırıp, Irak'ı karıştırıp milleti birbirine düşüren bu Batı, 'Suriye'yi terbiye edeceğiz, Irak'ı terbiye edeceğiz' dediler, bu milleti evlerinden, yurtlarından ettiler" diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atalarımızın güzel bir sözü var, 'Ayıdan post olmaz, gavurdan da dost olmaz.' Aman ha çocuklarınıza sahip çıkın. Bu PKK'dan, Fetö'den ve onların uzantılarından ne Kürt'e ne de Türk'e fayda gelir. Hiçbirimize fayda gelmez. Hepsini telin ediyoruz. Vatanımızda birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak için gayret sarf eden alçaklar var. Bu hainlere din ve devlet düşmanlarına asla kanmayalım. Biz bu Batı'yı ve satılmış uşaklarını uzun yıllarıdır tanıyoruz. Bunların bütün derdi davası bu bulunduğumuz topraklarda Ermeni devleti kurmaktır. PKK'nın hedefi Ermeni devletini kurdurmaktır. Bu topraklarda Ermeni devleti kurulmasına benim Karayazılı kardeşlerim 'evet' diyebilir mi? Elbette ki demez, dememiştir de, demeyecektir de. Bu Ermeniler Karayazı'da da, Hınıs'ta da, Karaçoban'da da, Tekman'da, Çat'ta da, Aşkale'de de, Tortum'da da, Pasinler'de de bizim on binlerce Kürt'ümüzü, Türk'ümüzü haince, kahpece, kalleşçe katlettiler, şehit ettiler. Bunları gençlerimiz bilmiyor. Bunların hainliklerini, kahpeliklerini, kalleşliklerini gençlerimize, çocuklarımıza anlatmalıyız, öğretmeliyiz. Bu Ermeniler daha sonra ASALA terör örgütü adında harekete geçti. Baktılar ki, destek bulamıyorlar, başarılı olamıyorlar, 'Biz buna Kürt hareketi diyelim ve Kürt çocuklarını maşa olarak kullanalım' dediler. Bakın, Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gelen terörist leşlerine gidip bakıyoruz, kollarında haç var, haç! Bilesiniz diye bunları haykırıyorum siz kardeşlerimize. Bunlar bu vatanın çocuklarının içlerine karışarak onları kandırıyorlar, kendi bölücü emellerine Kürt kardeşlerimizin çocuklarını alet ediyorlar. O bakımdan kıymetli kardeşlerimiz el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz. Erzurumlusu, Diyarbakırlısı, Vanlısı, Siirtlisi, Muşlusu, Batmanlısı, Karslısı, Ardahanlısı, Iğdırlısı, Ağrılısı el ele, gönül gönüle vereceğiz bütün bu terör örgütlerini yok edeceğiz."

Bu arada ilçede şükür kurbanı kesildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sekmen Karayazı Erzurum PKK Yerel Haberler

title