Haberler

Karavan sahibinden evladı için süper tasarım

Güncelleme:

Karavan sahibinden evladı için süper tasarım. Offroad aracının sahibi kızı için arabasını öyle bir hale getirdi ki görenlerin ağzı açıkta kaldı. Dağ tepe demeden her yere gidebilecek karavan için sahibinden ilginç bir isim tercihi de yapılmış.

Karavan sahibinden evladı için süper tasarım. Offroad aracının sahibi kızı için arabasını öyle bir hale getirdi ki görenlerin ağzı açıkta kaldı. Dağ tepe demeden her yere gidebilecek karavan için sahibinden ilginç bir isim tercihi de yapılmış. 61 yaşındaki Bran Ferren, muhtemelen en yüksek teknolojiye sahip bu offroad aracının mucidi ve sahibi. Doğanın her yerinde gezmek ve her yere karavanıyla çıkmak isteyenler için hazırlanan, Mercedes Benz Unimog gibi efsane bir aracın üzerinde tasarlanan bu aracın adı Kiravan. Kızının uzun yolculuklarda rahat etmesi için tasarladığı araca, kızı Kira için 'karavan'la birleştirerek 'Kiravan' adını verdi.

Tasarım harikası aracın içinde her türlü lüksü barındıran karavan kısmı, bilim kurgu filmlerini andıran sürücü kabini ve iletişim için her türlü destek bulunuyor. 260 beygir gücünde motora ve 8 vitesli bir şanzımana olan sahip canavar karavan her türlü arazide gidebiliyor ve 45 derecelik rampaları tırmanabiliyor. Aracın karavan kısmında üç yatak odası, tam donanımlı bir mutfak ve bir banyosu bulunuyor. 11 tane dokunmatik ekrana sahip bu sürücü kabini bir A380'nin kabinini andırıyor. Uydu bağlantısı ile araç takibi ve her yerde iletişim sağlanabiliyor. Bilgisayar destekli komuta merkezine sahip olan aracın içinden lastik basıncını ve çekiş sistemi gibi ayarlamalarını yapabiliyor. Aynı zamanda aracın etrafında bulunan 22 kamera ile 360 derece görüş sağlanabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mercedes Benz Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title