Haberler

Karatepe Şehitleri Dualarla Yad Edildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında Köşk İlçesi’ne bağlı Karatepe Şehitliği’nde hatim merasimi düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında Köşk İlçesi'ne bağlı Karatepe Şehitliği'nde hatim merasimi düzenlendi. Umurlu Bölge Yatılı Kur'an Kursu öğrencileri ve ilçe genelinde çok sayıdaki vatandaş tarafından okunan 1001 Kur'an Hatmi için yapılan dua ve hayır etkinliğine protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Şehitleri Anma ve Hatim Duası programı'na Vali Erol Ayyıldız, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, protokol üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"MÜSLÜMAN OLMAYANLAR İÇİN 'ŞEHİTLİK' KELİMESİ KULLANILMAZ"

Program kapsamında, davetlilere aşure ve keşkek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kur'an tilaveti ile başlayan programda tüm şehitlerin ruhuna dualar edildi. Hatim duası öncesi konuşma yapan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, şehadetin öneminden söz ederek Müslüman olmayanlar için 'Şehitlik' kelimesinin kullanılamayacağını belirtti. Şehitliğin, Allah yolunda canını seve seve vermek olduğunu ve bugün Minarelerde Ezan'ın gönderlerde bayrağın dalgalanmasına devam etmesi amacıyla canını feda eden Müslümanların Şehadet Şerbetini içenler olduğunu belirten Müftü Kocaoğul, Karatepe'de de Kurtuluş Savaşı sırasında iki ayrı camide toplam 154 kişinin yakılarak şehit edildiğini belirtti.

Seçim önü olması dolayısıyla hiçbir siyasiye söz verilmeyen etkinlik, yapılan duaların ardından sona erdi. Programa katılanlar Şehitlik'te ebediyete intikal edenlerin ruhuna Kur'an okuyup namaz kılarak dua ettiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Karatepe Umurlu Aydın Yerel Haberler

title