Haberler

Karatepe Greenhaus Projesini İnceledi

Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, koordinatörü olduğu Green Haus projesini yerinde denetledi.

Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, koordinatörü olduğu Green Haus projesini yerinde denetledi.

Beraberinde Yeşildere Köyü Muhtarı Musa Aktaş, Yeşilyurt Köyü Muhtarı Yavuz Metintaş, AB Büro Sorumlusu Erkan Duman, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan ve DOKA uzmanlarıyla birlikte merkeze bağlı Yeşildere köyüne giden Karatepe, burada çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programın kapsamında desteklenen "Yeşildere Köy Konağı Restorasyon Projesi-GREEN HAUS" kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Karatepe, Rumlar döneminde Hükümet Konağı, Cumhuriyet döneminde de ilkokul olarak kullanılan binanın mevsim şartlarına bağlı olarak en kısa sürede bitirilip, butik otel olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Karatepe, GreenHaus Projesi ile hizmete açılacak butik otelin bölgede köy pansiyonculuğu için örnek teşkil edeceğini belirterek, projenin diğer korunması gereken yapılarında restorasyonunu gündeme getirerek bölge ekonomisi ve turizmine girdi sağlayacağını dile getirdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Karatepe Yeşilyurt Yeşildere Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title