Haberler

Karate: 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası

Türk sporcular, şampiyonanın ilk gününde 3'ü altın 6 madalya kazandı.

İsviçre'de düzenlenen 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye, 3'ü altın 6 madalya kazandı.

Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Zürih kentindeki Saal Spor Salonu'da 47 ülkeden 995 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde milli karateciler, 3 altın, 2 gümüş ve bir bronz madalya elde etti.

Ümit erkekler katada Mehmet Batuhan Özdemir, finalde Slovak Julian Enrik Smoliga'yı 3-2 yenerek kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Ümitlerde dünya ve Avrupa ikinciliği bulunan Emre Vefa Göktaş, gençler kariyerine de önemli bir başarı ekledi. Milli sporcu, İngiliz Kieran Nunkoo ile verdiği final mücadelesini 4-1 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Ümit erkekler ferdi kumite 63 kiloda rakiplerine üstünlük sağlayan Samed Gök, finalde İngiliz Mitchell Thorpe ile karşılaştı. Tatamiden 6-0 galip ayrılan Gök, ilk Avrupa şampiyonası deneyiminde altın madalya kazandı.

Şampiyonada ayrıca genç bayanlar ferdi katada Dilara Bozan ikincilik kürsüsüne çıkarken, ümit erkeklerde Ozan Gökçen gümüş, Ömer Faruk Arslan da bronz madalya aldı.

Üçüncülük mücadelesi veren milli sporculardan ümit bayan ferdi katada Melek Ecem Taşçı ile 21 yaş altı ferdi bayan katada Gizem Şahin, Avrupa beşincisi olarak şampiyonayı tamamladı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Ümit Genç Türkiye İsviçre Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title