Haberler

Karataylı Çiftçilerden Susuzluk Tepkisi

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı belde ve köylerde bulunan belediye başkanları ve muhtarlar, kendilerine su sağlayan Apa Barajı'na bu yıl yeterli su aktarılmadığını belirterek, sulama birliğinin görevini yapmadığını iddia ettiler.

Karatay ilçesine bağlı Yarma, Ovakavağı, Hayıroğlu ve İsmil Belde Belediye Başkanları ise Karakaya, Göçü ve Sakyatan Köyü muhtarları konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanları ve Muhtarlar adına açıklama yapan İsmil Belediye Başkanı Niyazi Arslantaş, bölgede bulunan belde ve köylerdeki vatandaşların büyük bölümünün geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını dile getirerek, "Bölgede son 5 yıldır önemli bir kuraklık yaşıyoruz. Sulamada bölgemizde bulunan Apa Barajı'nı kullanıyoruz. Biz Mart ayının sonu gibi kapakları açarak tarlalarımızı suluyoruz. Bu sulamayı sağlamak için ise her yıl Ocak ayında Beyşehir Gölü'nden Apa Barajı'na su takviyesi yapılıyor. Ancak bu sene bu takviye Mart ayında yapıldı ve bizim için gerekli basınç ve su geç kaldı. Bizim bu bölgede iki sulama birliği var. Biz Ova Sulama Birliği'ne üyeyiz. Bu yıl bu sorunla karşılaşıldığında sulama birliği başkanı bizimle muhatap olmamak için izine ayrıldı ve kendimize bir muhatap bulamadık" dedi.

Yaşanan kuraklık nedeniyle Karatay bölgesi'ndeki belde ve köy arazilerinin yüzde 50'sinde ekim yapılamadığını da ileri süren Niyazi Arslantaş, "Geriye kalan yüzde 50'nin tamamında da ekim yapılamadı. Biz her gün baraj kapağı önünde su kavgası yapıyoruz. Sulama Birliği işini yapmadığı için su dağıtımında büyük adaletsizlik yaşıyoruz. Devlet Su İşleri'ne (DSİ) gittiğimizde ise kimse bizimle ilgilenmedi. Bu konuya DSİ'nin bir an önce el koymasını ve su dağıtımında adalet sağlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

(MÇ-İP) 29.04.2008 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title