Haberler

Karatay'da "İslam'da Kadın ve Şiddet" Konferansı Düzenledi

Karatay Belediyesi ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından "İslam'da Kadın ve Şiddet" konferansı gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından "İslam'da Kadın ve Şiddet" konferansı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 3. Karatay Konferansları kapsamında Karatay Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Karatay Üniversitesi Arap Dili Bölümü öğretim görevlisi Dr. Hüseyin Çeliker, İslam'ın birlik ve kardeşlik dini olduğunu, tüm insanlığı ve yaratılanları kucakladığını belirtti.

Hazreti Muhammed'in sünnetinden ve Kur'an-ı Kerim'den örnekler veren Çeliker, şiddet konusunun İslam ile bağdaştırılmaması gerektiğini vurguladı. "İslam eşittir kadına şiddet, böyle bir olay yok" diyen Çeliker, İslam'ın kadına en büyük değeri verdiğini, kadına şiddetin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorunu olduğunu dile getirdi.

Konferansa, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Baran, KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Tuğba Bayraktar ve çok sayıda kişi katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Karatay Üniversitesi Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title