Haberler

Karatay'da İmar Uygulamaları Devam Ediyor

Karatay Belediyesi ilçede düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla İmar Kanununun 18. maddesini uygulamaya devam ediyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, Belediye tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 5 milyon metrekarelik alanda imar revizyon planlarının yenilendiğini belirtti.

O günden bu tarafa özellikle 18. madde uygulamalarıyla alakalı ekiplerin büyük çaba sarfettiğini ve 21 farklı mahallede yapılan bu imar revizyon planlarının araziye uygulanması için 18. madde uygulamaları gerçekleştirildiğini ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:

"Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne evraklarımız intikal ettirildi ve bu 21 mahallenin 1/3'lük kısmına tapuları verildi. Şu anda Tapu Kadastro Müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma içerisindeyiz. Doğuş Mahallesi, Sarıyakup Mahallesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi, Çimenlik Mahallesi, Emirgazi Mahallesi ve bu gibi 21 mahalle için 18 uygulamalarıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan tapular veriliyor bir taraftan da verilen tapuların kontrolleri sağlanıyor. İnşallah en kısa sürede 21 mahallemizde tapuların tamamını hemşehrilerimize vereceğiz. Karatay'ın her tarafında şu anda inşaat levhaları görmek mümkün. Hızlı bir şekilde 2015 yılı içerisinde Karatay ilçemizde bir inşaat artışı olacak. Bir taraftan Karatay yenilenmiş olacak bir taraftan da önceki yıllarda 2000 metrekarelik mahalle parklarının yerini 50 bin metrekarelik büyük parklar olacak. 12 metrelik imar yollarının yerini çift şeritli yollar, caddeler, ana arterler alacak. Hem Karatay'ın çöküntü bölgesi yenilenmiş olacak hem de estetik, statik manada daha güzel daha güçlü yapıları Karatay ilçemize kazandırmış olacağız."

Hançerli, 2015 ve 2016 yıllarının Karatay için bir yenilenme yılı olacağını dile getirerek, imar uygulaması içinde kalan mülkiyet sahiplerine el broşürleri ile bilgi verildiğini, ayrıca yerel basın, Belediye ilan panosu ve muhtarlara yapılan yazılı tebligatlar ile ilan edildiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Hançerli Karatay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title