Haberler

Karatay Belediyesi 16 Okulda 16 Bin Kitabı Öğrencilerle Buluşturacak

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Kurulan Komisyon Doğrultusunda Beldelerde Bulunan 16 Okulda 16 Bin Kitabı Öğrencilerle Buluşturacak

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kurulan komisyon doğrultusunda beldelerde bulunan 16 okulda 16 bin kitabı öğrencilerle buluşturacak.

Kent merkezine uzak olan okullara kütüphane kazandırmayı amaçlayan Karatay Belediyesi, Yarma, Ovakavağı ve Hayıroğlu beldelerinde yapılan kütüphanelerin açılışlarını gerçekleştirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Türk ve Dünya Klasikleri, Öykü, Roman, Şiir, Masal, Araştırma ve İncelemeler, Biyografiler, Atlas ve yardımcı ders kitaplarından oluşan kitapları öğrencilere kazandırdıklarını söyledi.

İlçe genelindeki okullarda fiziki bir eksikliğin kalmadığını bildiren Hançerli, Karatay Kent Konseyi'nin almış olduğu karar ile her sene 10 okula 10 kütüphane yaptırılmasının planlandığını belirtti.

Eğitim-öğretim döneminde 10 okula kütüphane kazandırdıklarını dile getiren Hançerli, şunları kaydetti:

'İlk olarak kent merkezine uzak olan okullara kütüphane yapmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda da Yarma, Ovakavağı ve Hayıroğlu beldelerimizdeki okulların kütüphanelerini öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bu yıl içerisinde de toplam 16 okulda 16 bin kitabı öğrencilerimizle buluşturacağız. Yerel yönetimlerin okullara sahip çıkması gerekiyor. Bizim eğitime olan desteğimiz bunlarla sınırlı kalmayacak.'

(GNG-MRS-YLZ) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title