Haberler

Karataş: "Sanayiye Dayalı Bir Ekonomiyi Benimsememiz Gerekiyor"

Ordu’nun Fatsa İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, “Bölgenin ekonomisinin daha çok gelişmesi için sanayiye dayalı bir ekonomiyi benimsememiz gerekiyor” dedi.

Ordu'nun Fatsa İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, "Bölgenin ekonomisinin daha çok gelişmesi için sanayiye dayalı bir ekonomiyi benimsememiz gerekiyor" dedi.

FATSO Başkanı Tayfun Karataş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgemiz tarıma dayalı bir ekonomi anlayışını benimsemektedir. Bu anlamda fındık bölgemizde geçen yıl olmadığı için ekonomik yönden bölgemiz sıkıntı içerisinde yer aldı. Alan Bazlı Destek ödemelerinin Mart ayı içerisinde olması gerektiğini söylemiştik fakat Mart ayı bitmek üzere ve ödeme halen üreticilerimize yapılmadı. Alan Bazlı Destek ödemelerinin üreticilerimize biran önce yapılması gerekiyor. Piyasada ciddi anlamda bakıldığı zaman daralma var. Alan Bazlı Destek paraları ödendiği zaman esnaflar da üreticiler de bir rahatlama içerisine girecek. Bölge ekonomisi bir nebze de olsun rahatlayacak bu sayede" açıklamasında bulundu.

Ekonomide sanayiye dayalı bir üretim anlayışını benimsememiz gerektiğini belirten başkan Karataş, "Fındık bizim için vazgeçilmez bir ürün. Fındığın yanı sıra fındığa ek gelir değil de ana gelir kaynağı olarak göstereceğimiz sanayiye dayalı bir ekonomi anlayışını kazanmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte bölgemizde bulunan OSB'deki istihdamın artması gerekse de OSB dışında bulanan sanayi kuruluşlarının artması bölgemizdeki gelir kapılarının artması, bölge ekonomisine olumlu yansıyacağı sadece fındık olduğu zaman iyi fındık olmadığı zaman kötü ekonomi anlayışını rafa kaldıracak durumunu rafa kaldırmamız gerekiyor" diye konuştu.

"FATSA'NIN KURTULUŞU OSB'DE"

İkinci etap organize sanayi bölgesi (OSB) için de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Karataş, "Su kuyuları var mevcut OSB ikinci alanında. Mevcut su kuyularını taşımının bitmesinden sonra resmi müracaatımızı ilgili bakanlığa gerçekleştireceğiz. Yer tespiti için bakanlığımızdan heyet gelecek ve kamulaştırma işlemi bittikten sonra 2017 yılı son aylarında biteceğini düşünüyorum. Fatsa'nın kurtuluşunun OSB'de olduğunu düşünüyorum. OSB'yi büyüttüğümüz takdirde Fatsa'da yaşayan insanların bir iş kapısının olacağını bununla birlikte oradan elde edilecek gelirin ekonomiye yansıyacağını göreceğiz. Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak birinci önceliğimiz bölgede ticaretin gelişmesini sağlamak ve OSB'nin gelişmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karataş Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title