Haberler

Karataş: "Milletçe Sımsıkı Kenetlenmeliyiz"

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Son zamanlarda milli birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan tehdit ve eylemler karşısında sağduyulu davranarak milletçe sımsıkı kenetlenmeliyiz” dedi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Son zamanlarda milli birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan tehdit ve eylemler karşısında sağduyulu davranarak milletçe sımsıkı kenetlenmeliyiz" dedi.

İlkadım Belediyesi'nin İlkadım Konferansları "Okur Yazar Buluşması" etkinliği kapsamında Samsun'a gelen Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Mukaddes Mertebe Şüheda" konulu bir konferans verdi. Gaziler Haftası etkinlikleri kapsamında İlkadım Belediyesi tarafından, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın konuşmacı olarak katıldığı, gazi ve şehitlerin hatırasına ithafen "Mukaddes Mertebe Şüheda" isimli konferans düzenlendi. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen konferansa, İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları Erol Köroğlu ve Musa Yüksel, Prof. Dr. Mustafa Karataş ve vatandaşlar katıldı. Program öncesi Samsun Bahçelievler Camii Müezzini Numan Demirbaş tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

KARATAŞ'TAN MİLLİ BİRLİK VURGUSU

Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sohbete başlayan Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatlarıyız. Son zamanlarda milli birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan tehdit ve eylemler karşısında sağduyulu davranarak milletçe sımsıkı kenetlenmeliyiz. Şehitlik mertebesi şereflerin en yücesidir. Bir insan ulaşacağı en şerefli mertebelerden biri hiç şüphe yok ki, şehitlik mertebesidir. Şehitlik, milletimiz için onurların en büyüğü, rütbelerin en üstünüdür. Şehitlik, peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Dinimizce şehitler cennetle müjdelenmişlerdir" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ"

Şehitliğin yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için ecdadın, vatan savunmasında ölüme göğüs gerdiğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Ecdadımız, şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve-seve katılmışlar, 'Ya İstiklal ya Ölüm' inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Ülkemizin ve milletimizin, bugün, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır" diye konuştu.

TÜM ŞEHİT VE GAZİLERE DUA YAPILDI

"Mukaddes Mertebe Şüheda" isimli konferansın sonunda şehit ve gaziler için dua okundu. Duanın ardından İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları Erol Köroğlu ve Musa Yüksel, Mustafa Karataş'ı verdiği konferanstan ötürü tebrik ederek günün anısına hediye ve çiçek takdiminde bulundular. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi İlkadım Belediyesi Mustafa Karataş Samsun Politika Güncel Haberler

title