Haberler

Karasu Limanı'ndan İlk İhracat Gerçekleştirildi

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yapımı tamamlanan limandan ilk ihracat 8 bin tonluk sacın yüklendiği "Cielo Di Tokyo" isimli gemiyle gerçekleştirildi.

İlçedeki, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan bir metal tesisinde üretilen 8 bin tonluk rulo sac, limandan Panama bandıralı "Cielo Di Tokyo" isimli gemiyle, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gönderildi.

Karasu limanından, ilk ihraç ürünü rulo sacını yükleyen 22 bin 718 grostonluk ve 180 metre uzunluğundaki gemi, limandan ihraç malı yükleyen ilk gemi olarak kayıtlara geçti.

Limanın geçici olarak hizmete açılmasıyla ana mendireğin "Müzvar" diye tabir edilen noktasından içeriye giriş yapan gemi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri tarafından "Gümrük kapısından girdi" şeklinde rapor tutuldu.

Karasu Limanı Müdürü Gökçen Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerekli izinlerin alınmasıyla sonra 16 Ocak Pazartesi limana ilk geminin yanaştığını belirtti.

Gemiye 8 bin ton rulo sac yüklendiğini belirten Erdem, "Gemi bu yükle beraber Amerika'ya yola çıkacak. Bu gemiyle Sakarya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek deniz yoluyla ilk ihracatımızı da yapmış olduk." ifadesini kullandı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da yıllardır bekledikleri anın gerçekleştiğini belirterek,"İlimizin ve ilçemizin, halkımızın ekonomik düzeyini yükseltecek olan, Karadeniz'in en büyük limanlarından olan Karasu limanımız bu gün tarihi bir günü yaşayarak, ilçemizden ilk deniz yoluyla ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Karasu ekonomisine, limanın faaliyete geçmesiyle birlikte büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

Gemi Kaptanı Ndel Dajay da bu limana ilk gemi olarak gelmekten büyük onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Karasu'da yapılan ilk limanı güzel bulduğunu aktaran Dajay, "Buradaki insanların dayanışması ve iş birliği bizleri oldukça memnun etmiştir. Buraya geldiğimden dolayı da çok memnunum ve verdiğiniz hediye içinde teşekkür ediyorum." dedi.

İspiroğlu, gemi kaptanı Dajay'a seramik üzerine yapılmış liman resmi bulunan plaket verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Sakarya Karasu Tokyo Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title