Haberler

Karasoku Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi Sürüyor

Güncelleme:

Nevşehir Belediyesinin vizyonunu çağdaş normlara ulaştıracak projelerinden biri olan Karasoku Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor.

Nevşehir Belediyesi'nin şehir vizyonunu çağdaş normlara ulaştıracak en önemli projelerinden biri olarak da değerlendirilen Karasoku Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor. Proje kapsamında 6 mahallede oturan konut sahipleri ile en geniş katılımlı toplantı 11 Haziran Salı günü saat 20.00'de yapılacak.

Karasoku Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin işleyişi ve uygulanabilirliği noktasında proje kapsamında bulunan Karasoku, Helikli, Hacı Rüştü, İbrahimpaşa, 20 Temmuz ve Kapucubaşı mahallelerindeki hak sahipleri ile

Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde bir süreden beri bire bir olarak sürdürülen görüşmelerin yanı sıra, bir süre önce de projenin uygulanacağı alanlarda bulunan işyeri sahipleri ile de geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmişti. Projenin Nevşehir açısından taşıdığı önemin vurgulandığı söz konusu görüşmelerde vatandaşların da talepleri alınmıştı.

11 Haziran Salı günü saat 20.00'de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek toplantıya Karasoku, Helikli, Hacı Rüştü, İbrahimpaşa, 20 Temmuz ve Kapucubaşı mahallelerinde konutları bulunan hak sahipleri katılacak.

Kentsel Dönüşümden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Ali Şener ve Nevşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bülent Gönenç katılacak.

Toplantı ile vatandaşların talepleri değerlendirilerek, hak sahiplerinin mağdur edilmeksizin daha sağlıklı yaşanabilir bir şehir oluşturulması yönünde dilek ve isteklerde ele alınacak.

Nüfus oranlaması ile ülke genelindeki en etkin kentsel dönüşüm çalışmalarına sahne olması beklenilen Nevşehir'de uygulanmaya alınacak Karasoku, Helikli, Hacı Rüştü, İbrahimpaşa, 20 Temmuz ve Kapucubaşı mahallelerinde toplam 172 bin metrekarelik bir alanda konut üretimi ve 9 bin 722 metrekarelik bir alanda da ticari alan oluşumuna gidilmesi hedefleniyor. Yeşil alanları ve geniş yol düzenekleri ile tarihi değerdeki yapıların restorasyonlarının da gerçekleştirilmesinin planlandığı Karasoku Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi genel toplamda toplam 404 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak.

Türkiye'nin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihsel değerler bütünü ile dünyaya açılan en önemli merkezleri arasında ilk sıralarda yer alan Nevşehir'i, gelecek on yıllara taşıyacak en etkin projelerden biri olan Karasoku Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi ile

hızla modernleşerek marka kent modeline uygun bir yapılanmayı da beraberinde getirmesi hedefleniyor. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title