Haberler

Karareis Barajı Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefet partilerini eleştirerek, "Lafla peynir gemisi yürümez, onlar konuşur, biz yaparız" dedi.

Çeşme ilçesinde, Karareis Barajı Temel Atma Törenine katılan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinin İzmir'e önem verdiğini, bu kentin hizmetlerle şaha kalkacağını söyledi.

Çeşme'nin dünyanın en güzel turizm merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Eroğlu, ilçedeki turizmin 12 aya çıkması için gerekli çalışmaları yapacaklarını, bölgeyi deniz turizminin yanı sıra tabiat, av, termal turizmin de merkezi haline getireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir'e büyük yatırımlar yapılmasına vesile olduğunu, ne zaman İzmir'de sıkıntı olsa, arsenikli su konusunda olduğu gibi, giderilmesi konusunda talimat verdiğini anlatan Eroğlu, bazılarının konuştuğunu, kendilerinin ise son 13 yılda İzmir'e 30 milyar liralık yatırım yapıldığını vurguladı.

Eroğlu, İzmir'deki baraj ve göletlerin sayısını 45'e tamamlayacaklarını, böylece 675 bin dekar toprağın sulanacağını dile getirerek, "Çiftçinin cebine yılda 397 milyon lira ilave para girecek. Geçenlerde Kınık tarafındaydım, vatandaş 'eskiden su olmayınca araziler para etmiyordu' dedi, şimdi  arazilerin fiyatı 7 misli artmış. Yani sulama gelince yılda 3 defa ürün alıyor, arazinin kıymeti 7 misli artıyor. İşte hizmet, vatandaşı sevmek bu. Lafla peynir gemisi yürümez, onlar konuşur, biz yaparız" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, İzmir'de 83 dere ıslahı gerçekleştirdiklerini, tüm ilçelere otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurduklarını, 86 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını, 3 milyar 250 milyon fidan ile en fazla ağaçlandırma yapan hükumet olduklarını vurguladı.

Orman yangınlarına müdahalede dünyanın en ileri teknolojisini Türkiye'nin kullandığına dikkati çeken Eroğlu, bu konudaki bir anısını şöyle aktardı:

"ABD Büyükelçisi geldi odama, o esnada yangını kontrol ediyordum ekrandan. Helikopterin nerede olduğunu, koordinatlarını, kaç dakika sonra yangın yerinde olacağını gösterince şaşırdı. Eski Türkiye'de 45 dakikada yangına müdahale edilirken, biz bunu 15 dakikaya düşürdük. İzmir'i yüksek teknoloji üretim ve ihracat üssü yapacağız. İzmir ayağa kalkacak. Gıdanın, organik tarımın merkezi yapacağız İzmir'i."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından müteahhit firma yetkilisi ile barajın yapım süresinin kısaltılması için pazarlık yaptı. Üç yıl olan süre, pazarlıkla 23 aya indirildi.

Karareis Barajı, 35 milyon liraya mal olacak, Çeşme yarımadasına 2040 yılına kadar içme suyu sağlayacak.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Ak Parti Çeşme İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title