Haberler

Karapınar'da Yeni Bir Obruk Oluştu

Karapınar'da yeni bir obruk oluştu KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde bir mısır ekili tarlada yaklaşık 7 metre çapında, 30 metre derinliğinde obruk (içinde su biriken çukur yer) oluştu.

Karapınar'da yeni bir obruk oluştu

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde bir mısır ekili tarlada yaklaşık 7 metre çapında, 30 metre derinliğinde obruk (içinde su biriken çukur yer) oluştu.

İrili- ufaklı 100'ün üzerinde obruğun oluştuğu Karapınar'da, ilçe merkezinin yaklaşık 18 metre kuzeyindeki Küllükuyu Yaylası'nda Fatih Biltekin'e ait mısır ekili tarlada dün öğle saatlerinde yaklaşık 7 metre çapında ve 30 metre derinliğinde obruk oluştu.

TARLADA ÇALIŞIRKEN OBRUK OLUŞMUŞ

Tarlada çalıştıkları sırada obruğun oluştuğunu belirten Fatih Biltekin, şunları söyledi:

"Aniden gelen ve korkutan bir ses duyduk. Tarlanın ortasından çıkan toz bulutunun yanına geldiğimizde tarlamızın içinde 30 metre kadar derinlikte ve 7 metre kadar çapında olduğunu tahmin ettiğimiz bir obruk oluştuğunu gördük. Tarlanın obruk çevresinde genel bir çukurlaşma olduğunu gözlemledik. Belediyemize obruk çevresinde güvenlik oluşturması için müracaat yapacağız. Şu anda şaşkınlığımızı ve korkumuzu yenmeye çalışıyoruz. Biz üzerinde iken çökseydi tehlikenin boyutu değişirdi."

TEDBİR ALINMALI

Obrukla ilgili ilçede risk haritasının oluşturulduğunu belirten Ziraat Mühendisi Ufuk Boztaş, "Şu an üzerinde bulunduğumuz tarlada oluşan ve korkutan obruk, ilçe halkının alışık olduğu bir obruktur. Bu güne kadar oluşan obruklarda Allah'a şükür can kaybı olmadı. Ama bu demek değildir ki, bundan sonraki obruklarda da can kaybı yaşanmayacak. MTA yetkililerinin obruk risk haritası oluşturmak için çalışma yaptıklarını biliyoruz, ama oluşan risk haritası halkla paylaşılmalıdır. Riskli bölgelerde yatırım yapılmasına izin verilmemelidir. Karapınar tarım ile geçimini sağlayan bir bölgedir ve sık sık obrukların yaşandığı bir yerleşim merkezidir. Obruklar ile yaşamaya alışık olan halkımızın daha güvenli olabilmesi için riskli bölgeler halka bildirilmelidir ve ciddi tedbirler alınmalıdır." dedi.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title