Haberler

Karanlık Dünyalarını Judoyla Aydınlattılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi" kapsamında judoya başlayan görme engelli iki kız kardeş, uluslar arası müsabakalarda aldıkları derecelerle karanlık dünyalarını aydınlatıyorlar.

AHMET OKATALI -  Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi" kapsamında judoya başlayan görme engelli iki kız kardeş, uluslar arası müsabakalarda aldıkları derecelerle karanlık dünyalarını aydınlatıyorlar.

Ağrı'nın Patnos ilçesinden okumak için Erzurum'a gelen kardeşlerden Yakutiye Nenehatun Kız Meslek Lisesi öğrencisi 19 yaşındaki Zeynep Çelik ile Erzurum Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi 15 yaşındaki Hazal Çelik, Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü judo antrenörü Erdoğan Dönmez gözetiminde iki yıl önce judoya başladı.

Antrenörleri Dönmez eşliğinde antrenmanlarına aralıksız devam eden kız kardeşler, katıldıkları müsabakalarda aldıkları derecelerle göz doldurdu.

Kız kardeşlerden Hazal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce ablasıyla başladığı judoyla hayatlarının değiştiğini, kendisini daha iyi anlatabildiğini söyledi.

Sporla öz güveninin arttığını ifade eden Çelik, "Türkiye şampiyonası gençler kategorisinde birinciliğim var. Erzurum'a geldiğimde judoyu bilmiyordum. Bu sporu hocam Erdoğan Dönmez öğretti. Onun sayesinde judoya başladık ve bu sporla kendime olan öz güvenim arttı" dedi.

Çelik, Ağrı'da yaşadığını, 15 kardeş olduklarını belirterek, sporla hayatının değiştiğini, kendisini daha iyi hissettiğini anlattı.

Kardeşlerden Zeynep Çelik de 2 yıldır yaptığı judonun hayatına olumlu katkıları olduğunu söyledi.

Bu sporu yaparken mutlu olduğunu, ailesinin ve arkadaşlarının önemli desteğini aldığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"İlk başarımı Ankara'da yapılan Türkiye şampiyonasında gençler kategorisinde kazandım. Macaristan'da yapılan dünya kupasında ikinci oldum. Çok mutlu oldum. Şampiyona güzel geçti ve hayatımı ciddi anlamda değiştirdi. Bu şekilde olimpiyata doğru ilerliyoruz. Ailemden ve arkadaşlarımdan büyük destek alıyorum. Judo karanlık dünyamı aydınlattı. Kendimi geliştirerek daha iyi başarılara imza atmak istiyorum."

Antrenör Dönmez de görme engelli kız kardeşlerin proje kapsamındaki yetenek seçmelerinde spora kazandırdıklarını söyledi.

Kız kardeşlerin azimleriyle örnek olduklarını anlatan Dönmez, sporcularıyla daha iyi dereceler almak çaba gösterdiklerini ifade etti.

Antrenmanlarının aralıksız sürdüğünü belirten Dönmez, şöyle devam etti:

"Zeynep, sabah teknik ağırlıklı akşam ise müsabaka çalışıyor. Sadece engelli sporcularla değil olimpik sporcularla da çalışıyor. Bu nedenle görmeyen bir sporcu da zorlanmıyor. Şu anda dünya sıralaması rank listesinde sekizinci sıradayız. Zeynep 6 Nisan'da Edirne'de kampa girecek. Önümüzdeki ay Güney Kore'de yapılacak olan dünya şampiyonası için hazırlanacak. Biz bu şampiyonada derece yaparak rank listesinde ilk beşe girmeyi hedefliyoruz. Çünkü olimpiyatlara bu listenin ilk beşi gidiyor. Bir sporcunun ve bir antrenörün en büyük hayali olimpiyattır. Yani asıl hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatlarında şampiyon olmak ve bayrağımızı göndere çekmek."

Judo da görme engelliler kategorisine Çelik kardeşler için yoğunlaştıklarını anlatan Dönmez, "Zeynep ve Hazal ailesini kurtarsın umuduyla okulumuz, il müdürlüğümüz, valiliğimiz, maddi manevi destek veriyor. Tek arzumuz 'Zeynep olimpiyata gitsin madalya alsın.' Erzurum protokolü ciddi anlamda Zeynep'e sahip çıkıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Yakutiye Erzurum Patnos Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title