Haberler

"Karanlık Dünyaları" Kur'an-I Kerim'le Aydınlanıyor

Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan - Adıyaman'da görme engelli kadınlar, kabartma harflerle Kur'an-ı Kerim öğrenerek, hafızlığa hazırlanıyor.

Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan - Adıyaman'da görme engelli kadınlar, kabartma harflerle Kur'an-ı Kerim öğrenerek, hafızlığa hazırlanıyor.

Müftülüğe bağlı bir Kur'an Kursu'nda eğitime devam eden 9 görme engelli kadın, kabartma yardımıyla Kur'anı Kerim'i öğrenip, hafızlık yapmaya çalışıyor.

Kursa devam eden 3 çocuk annesi Adile Alptekin, "Kur'an aşkına" kursa katıldığını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program dolayısıyla Adıyaman Müftülüğü'ne ve yetkililere teşekkür eden Alptekin, kurs sayesinde Kur'an-ı Kerim'i kurallarına uygun olarak okumayı öğrendiğini ifade etti.

Gülsüm Şahin ise Kur'an kursuna katıldığı için çok mutlu olduğunu anlatarak

"Bizleri Kur'an'ın nuruyla buluşturup taçlandırdıkları için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Görme engelli hafız Esma Kürekçik de eğitim için Şanlıurfa'dan Adıyaman'a geldiğini, 9 görme engelliye kurs verdiğini aktardı.

Kursiyerlerin Kur'an-ı Kerim'i kabartmalardan, harfleri parmak uçlarıyla hissederek öğrendiğini aktaran Kürekçik, "Ben gerçekten öğrencilerimin hepsini ayrı ayrı seviyorum ve düşünüyorum. Gece başımı yastığa koyduğumda hepsinin ayrı bir yeri var. Bir anne çocuklarını nasıl bağrına basarsa, ben de onları öyle hissediyorum" diye konuştu.

-"İşaret diliyle hutbe çalışması"

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü de görme engelliler için geçen yıl da kurs açtıklarını, bu yılki programlarının devam ettiğini söyledi. Kursa gelen öğrencilere aynı zamanda dini bilgiler de verildiğini belirten Öztürkçü,

"Amacımız kursiyerlerimize Kur'an-ı Kerim'i kabartma harflerle öğrettikten sonra onlara hafızlık yaptırmaktır" dedi.

Öğrencilerini çeşitli mahallelerden servisler aracılığıyla kursa getirdiklerini aktaran Öztürkçü, programı başarıyla tamamlayacak kursiyerlere belge vereceklerini bildirdi.

Öztürkçü, engellilere yönelik çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek,

"Geçen yıl Kahta ilçemizde görme engelli bir kızımız, kulaktan duymayla Kur'an-ı Kerim'i ezberlemiş ve hafızlık belgesi almıştır. Bizim başka bir çalışmamız da işaret diliyle engellilere yönelik hutbe verebilmektir" diye konuştu.

Yayıncı: İsmail Fidan - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Fatih Aslan Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title