Haberler

"Karanlık Bir Güç Düğmeye Bastı"

Güncelleme:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner, Başbakanvekili Arınç'ın özür açıklamasına rağmen Türkiye'de eylemlerin devam ettiğini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Başbakanvekili Bülent Arınç'ın "özür" açıklamasına rağmen Türkiye'de eylemlerin devam ettiğini belirterek, "Demek ki bu olay birilerinin proveke ederek Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, en başta da çözüm sürecini sabote etmeye dönük, arkasında uluslararası sistemin aktörlerinin bulunduğu karanlık eylemselliğin taşeronu olmaya devam ediyorlar" dedi.

AK Parti'li Metiner, katıldığı Kanal 24 yayınında Gezi Parkı protestolarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Taksim Gezi Parkı'nda ilk gün eylem yapanlarla sonraki gün eylem yapanlarının amaçlarının birbirlerinden farklı olduğunu ilk Başbakan Erdoğan'ın açıkladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın "çapulcular" ifadesinin Taksim Parkı'ndaki ağaçların kesilmesi ve AVM yapımına ilişkin o itirazları seslendiren kitleyle ilgisinin olmadığını savunan Metiner, "Sadece İstanbul için değil Türkiye'nin her tarafını karanlık amaçlar için terörize eden unsurlar için kullanılmış çapulcular tanımını sanki Taksim'de ağaçların sökülmesine, AVM'nin yapılmasına itiraz eden vatandaşlarımız için kullanıldığını söylemek tam bir ahlaksızlık örneğidir" dedi.

Başbakanvekili Bülent Arınç'ın "özür" açıklamasına rağmen Türkiye'de eylemlerin devam ettiğine işaret eden Metiner, "Demek ki bu olay yalnızca Gezi Parkı'ndaki birkaç ağaçla sınırlı bir eylemsellik değil, birilerinin proveke ederek Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, en başta da çözüm sürecini sabote etmeye dönük arkasında uluslararası sistemin aktörlerinin bulunduğu karanlık eylemselliğin taşeronu olmaya devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

-"KARANLIK BİR GÜÇ DÜĞMEYE BASTI"-

AK Parti'li Metiner, Türkiye'nin gündeminin değiştiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Başbakanımız Reyhanlıyla birlikte başlayan bir sürecin çözüm sürecine yönelik bir sabotaj olduğunu söylediğinde herkes itiraz etmişti. Bu sorunun çözülmesiyle içerideki statükolarının ortadan kalkacağına inanan güç odaklarıyla Türkiye'nin bölgesel bir aktör olmasından rahatsızlık duyan başta Suriye olmak üzere, Suriye'nin arkasındaki uluslararası güç odaklarının nasıl Türkiye'nin istikrarını nasıl bozmaya yöneldiklerini görüyoruz. Bu olay Türkiye'de gündem saptırılmasını amaçlayan bir olaydır. Bugün Gezi Parkı'nda başlayarak Türkiye'nin her tarafına yayılan olaylarla Türkiye arkasında hangi güç odaklarının olduğunu bildiğimiz yeni bir yeni gündeme taşındı. Türkiye bu konuda bu gündem saptırmasına dikkat etmelidir, karanlık bir güç, uluslararası ve içeride bağlantıları olan bir güç odağı düğmeye bastı ve Türkiye'nin gündemini değiştirdi."

-"BAŞBAKANIMIZI HEDEF TAHTASINA KOYUYORLAR"-

"İllegal örgütlerin siyaseti dizayn etme çabalarına pabuç bırakmayız" diyen Metiner, "Başbakanımız pabuç bırakmayız derken kast ettiği de budur. 28 Şubat sürecinde meydanlara çıkan bir takım çevrelerin bu gün de meydanlara çıktığını görüyoruz. Bunu tesadüfle izah etmek mümkün değil. Bugün dış bağlantılarının da olduğunu çok iyi bildiğimiz illegal güç unsurları, Ergenekoncu, ırkçı, ulusalcı, faşist çevreler Başbakanımızı yemeye çalışıyorlar, Hükümetimizi sokak hareketleriyle alaşağı edebileceklerini düşünüyorlar. Cumhuriyet mitingleriyle hedeflenen Abdullah Gül'dü. Bugün bazıları Abdullah Gül'ün ne kadar uzlaşmacı, ne kadar barışçıl, demokrat, olduğunu söyleyerek Başbakanımızı toplumsal huzuru, barışı bozan bir siyasi figür olarak hedef tahtasına koyuyorlar. Biz Abdullah Gül ile Başbakanımız arasında yaratılmak istenen bu oyuna gelmeyiz o karanlık güç odaklarına Başbakanımızı yedirmeyiz. Ciddi bir operasyondur bu. Bu operasyonun farkındayız. Bu operasyonu da bozabilecek kararlılığa sahibiz. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Metiner Bülent Arınç Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title