Haberler

Karamürsel'de Tarsim Toplantısı

Karamürsel Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğünce Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Karamürsel Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğünce Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, TARSİM'in 10 yıldır üreticilere can simidi olduğunu belirtti.

Primlerin üreticilerin ödeyebileceği düzeyde olduğunu vurgulayan Taşdemir, şunları söyledi:

"Üreticilerimize daha hızlı hizmet verebilmek için TARSİM, 1 Ocak 2017 tarihinde devrim niteliğinde teminatlar almıştır. Kuraklığa karşı buğday üretimi yapan üreticilerin ürünlerini teminat altına alabilecekleri gibi büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticileri de hayvanlarını hırsızlığa karşı TARSİM güvencesi altına alabileceklerdir. TARSİM tek merkez olarak çiftçinin doğal afetler karşısında güvencesi konumundadır. Çiftçilerimizin başka bir birimden bu afetler karşısında herhangi bir talepte bulunma durumları artık yok. Ürünlerine sigorta yapmaları kaydıyla TARSİM zararları giderme noktasında tek çıkış noktasıdır. Artık başka bir yerin hasar tespiti veya bu kayıpların giderilmesiyle ilgili çalışmasına gerek kalmamıştır."

Toplantıya, Karamürsel Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmure Kuk, Karamürsel Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Caner Yurtakul, Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tarım Sigortaları Havuzu Ali Taşdemir Karamürsel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title