Haberler

Karamürsel Alp Sempozyumu Çalışmaları Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu’nun çalışmaları başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nun çalışmaları başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 03-05 Nisan 2015 tarihleri arasında Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu gerçekleştirilecek. Sempozyuma katılmak isteyen akademisyenler ve araştırmacıların Kocaeli Tarihi'yle ilgili bildiri başlıklarını ve özetlerini 14 Aralık 2014'e kadar Büyükşehir Belediyesi internet adresinden göndermeleri gerekiyor. Büyükşehir Belediyesinin 30 Aralık'ta kabul edilen bildirileri duyurmasının ardından 15 Mart 2015'tarihine kadar tam metinler sempozyum sekreteryasına teslim edilecek.

Ana teması Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi olan bu sempozyum, tarihi süreç içinde Kocaeli Yarımadası'nda yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik olayları ele alacak. Sempozyumun amacı, yerel tarih çalışmaları kapsamında Kocaeli Tarihi araştırmalarına ve kültürüne katkı sağlamak, akademisyenler arasındaki iletişim ve işbirliğini güçlendirmek. Sempozyumunla Kocaeli'de Osmanlı kuruluş döneminin en önemli simalarından biri olan ve Osmanlı'nın ilk Amirali Karamürsel Alp anılarak gündeme taşınacak.

Sempozyuma adını veren Karamürsel Alp, Kocaeli'nde Osmanlı kuruluş döneminin en önemli simalarından biri ve Osmanlı'nın ilk amirali. Onun Karamürsel'de kurduğu tersanede ürettiği donanma sebebiyle Marmara Denizi'nde üstünlük Bizanslılardan Osmanlılara geçmişti. Karamürsel Alp, yaptırdığı ve kendi adı ile anılan hafif ve süratli gemiler nedeniyle dikkat çekiyor. Adını bugünkü Karamürsel ilçemize veren Kara Mürsel Alp, bu sempozyum sayesinde yeniden anılmış olacak. Bununla birlikte Kocaeli'nin tarihi ile ilgili yeni birçok bilgi bu sempozyumla beraber gün yüzüne çıkacak. Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi ise www.karamurselalpsempozyumu.com adresinde yer alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentte tarih alanında gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan ilki Mayıs 2014'te "Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu" adıyla düzenlenmişti. Sempozyum, Türkiye'de son yıllarda gerçekleştirilen en geniş katılımlı ve akademik yönü en güçlü organizasyon olarak dikkat çekti. 40 profesör ve 20 doçentin katıldığı sempozyuma, toplam 114 akademisyen 102 tebliğ sundu. Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu özellikle akademik çevrelerde büyük ses getirmişti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karamürsel Akça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title