Haberler

Karamenderes Nehri'nde Ürküten Kirlilik

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, bir mandıranın atık sularını Karamenderes Nehri'ne akıttığı ileri sürüldü. İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri nehirdeki kirliği fotoğraflayıp, su numunesi alarak, kirliliğe neden olduğu ileri sürülen mandıra hakkında tutanak tuttu.

Bayramiç'e 3 kilometre mesafedeki bir mandıradan dökülen atık suların Karamenderes Nehri'ne ulaştığı iddiası köylülerin tepkisine neden oldu. Kazdağları'ndan doğup, Çanakkale Boğazı'na dökülen Karamenderes Nehri'ni kirleten atık suyun kötü koku ve kirlliğine neden olduğunu ve canlı yaşamını yok ettiğini ileri süren köylüler, geçen perşembe günü Bayramiç Kaymakamlığı'na şikayetçi oldu.

KURBAĞA VE BALIK ÖLÜMLERİ

Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya'nın talimatı üzerine İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri nehirde inceleme yapıp, su numuneleri aldı. Nehirde yapılan incelemede, kurbağa ve balık ölümleri olduğu tespit edildi. İncelemenin ardından atık sularını döktüğü öne sürülen mandıra hakkında tutanak tutulup, kirlilik fotoğraflarla tespit edildi. Bölgedeki diğer mandıralar da, atık sularını nehre boşaltmamaları konusunda uyarıldı. Konuyla ilgili Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de bilgi verilip hazırlanan tutanak ve deliller gönderildi. Alınan su numunelerinin ise incelenmesinin sürdüğü bildirildi.

HAYVANLARIMIZA İÇİRİYORDUK, ŞİMDİ YAKLAŞTIRMIYORUZ'

Saçaklı Köyü'nde çobanlık yapan Metin Taşdelen, nehirdeki kirliliğin 15 gündür devam ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Suyun rengi gittikçe açılmaya başladı. Son günlerdeki sağnak yağmur bile nehirdeki kirliliği önleyemedi. Nehirdeki suyu hayvanlarımıza içirip, tarlalarımızı suluyorduk. Ancak, kirlilik nedeniyle artık bırakın su içirmeyi, hayvanlarımızı buraya bile yaklaştırmıyoruz, Yetkililerden bir an evvel bu konuya çözüm bulmalarını bekliyoruz." - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title