Haberler

Karamanlı'da "Burdur Tanıtım Günleri" Toplantısı Düzenlendi

Belediye Başkanı Selimoğlu: "Öncelikle unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizden olan kız isteme, gelin alma, kütük atma gibi zenginliklerimizi yansıtan etkinliklere yer vermek istiyoruz"

İstanbul Feshane'de 19-22 Mart'ta düzenlenecek "Burdur Tanıtım Günleri" için Karamanlı ilçesinde hazırlık toplantısı yapıldı.

Karamanlı Kaymakamı Oğuzhan Sargın, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'da düzenlenecek tanıtım günlerinin, Burdur ve Karamanlı'nın tanıtımı açısından iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Karamanlı'nın kültürel değerlerini ve yöresel ürünlerini bu sayede tanıtabileceklerini ifade eden Sargın, açılacak stantta nelere yer verilmesi gerektiğini birlikte değerlendirerek karar vereceklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu ise toplantıda gelenek ve görenekleri, kültürel faaliyetleri ve yöresel ürünlerle ilgili değerlendirme yaptıklarını anlattı.

Toplantı sonunda bazı başlıkların öne çıktığını dile getiren Selimoğlu şöyle konuştu:

"Öncelikle unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizden olan kız isteme, gelin alma, kütük atma gibi zenginliklerimizi yansıtan etkinliklere yer vermek istiyoruz. Ayrıca yöresel ürünlerimizden haşhaşlı ekmek, ceviz, kuru fasulye, nohut, bulgur gibi gıda ürünlerinin tanıtımı ve satışını yapmayı planlıyoruz. İstanbul'da yapılacak tanıtım günleri bizim için büyük bir avantaj. Paket ve etiketleme yapılan ürünlerimizi fuar sonrasında da sürekli hale getirerek, çiftçilerimizin üretmiş olduğu bu ürünleri gerek internet üzerinden gerekse buradaki satış noktalarımızdan pazarlamak istiyoruz." - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

karamanlı istanbul 22 mart burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title